Hlavní navigace

CES 2013: 3D je mrtvé, bublina splaskla. Konečně

10. 1. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na letošním CESu je k vidění řada nových hraček, ale možná si nikdo nevšimnul, že něco chybí. To něco je 3D, které bylo ještě loni skoro na každém stánku. Za poslední rok se 3D objevilo v celé řadě zařízení, v televizích, mobilech, stále častěji v kinech, jenže neviditelné oči trhu rozhodly: 3D nikdo nechce, alespoň ne tak, jak nám jej výrobci servírují.

Na CESu zkrátka 3D k vidění moc není, firmy jej nevnucují jako dříve. U televizí převládá rozlišení 4K, které má u velkých úhlopříček mnohem větší smysl. Také se objevuje OLED, na kterou si však v obchodech ještě počkáme. 3D je sice pomalu v každém zařízení, ale zůstává nevyužito. Zřejmě se stane jen trapným pozůstatkem, které nebude nikdo používat; alespoň do doby, než někdo objeví použitelnější technologii.

 

V naší velké anketě o nejzbytečnější technologii jsme CES dokonce předběhli. 3D prohrálo na celé čáře, hlasovalo pro něj 25 % z vás. 3D je mrtvé, Dejve.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.