Hlavní navigace

CES 2013: Kryt Canopy Sensus přidá na záda i bok iPhonu dotykovou plochu

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Canopy na CESu ukázala chytré pouzdro pro iPhone, které na pravém boku a zádech obsahuje kapacitní dotykovou plochu pro ovládání telefonu. Kryt Sensus trochu připomíná originální jablečný Bumper, jen je trochu větší. Rovněž zvýší odolnost proti poškozením při pádu, ale až dotykové plochy z něj dělají unikát.

" width="560" height="315" frameborder="0">

Canopy chce výrazně změnit ovládání telefonu. Tam, kde prsty mohou překážet, se hodí právě dotyková záda. Typicky při hraní her nebo fotografování. Zároveň ale displej uchráníte před zbytečnými dotyky, a tím i otisky a šmouhami. Sensus dokáže otáčet stránky knih, posunování webu díky bočnímu snímači má být rovněž příjemnější. Výrobce chystá i jakousi klávesnici s braillovým písmem.

Canopy Sensus pro iPhone Canopy Sensus pro iPhone Canopy Sensus pro iPhone Canopy Sensus pro iPhone Canopy Sensus pro iPhone Canopy Sensus pro iPhone Canopy Sensus pro iPhone Canopy Sensus pro iPhone

Canopy Sensus se má začít prodávat v létě za cenu mezi 59 a 99 dolary. Bude kompatibilní s iPhonem 4 a novějšími, iPody Touch, chystají se i verze pro iPady. Výrobce tvrdí, že Sensus může fungovat s každou aplikací. V praxi ale bude podpora omezená, systémové funkce v iOS ovládnout nedokáže. Na CESu byla navíc pouhá ukázka vlastní aplikace.

 

Na krytu je zvláštní, že si ukrade dockovací konektor a nabíjet pak musíte přes novou zdířku microUSB. Samotný kryt prý nemá mít velký vliv na spotřebu iPhonu. Až praxe s finálním zařízením ale ukáže, jestli je Sensus opravdu užitečný.

Byl pro vás článek přínosný?