Hlavní navigace

CES 2013: Nový Boogie Board umí streamovat náčtrtky i ukládat do Evernote

10. 1. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

První tabletový zápisník Boogie Board se nám moc líbil, příjemná dotyková plocha fungovala spolehlivě a ani zpracování nijak nezaostávalo. Na druhou stranu novější verze Boogie Board RIP nás zklamala levnými plasty a rozdílnou technologií kreslení. Vinou magnetického snímání a ukládání do vnitřní paměti bylo často na displeji zobrazeno něco jiného než ve výsledném PDF dokumentu. I proto nás velmi potěšila zpráva, že se v Las Vegas objevil Improv Electronics s novým přírůstkem Boogie Board Sync.

Boogie Board Sync (zdroj: Engadget.com)
Boogie Board Sync (zdroj: Engadget.com)

 Boogie Board Sync (zdroj: Engadget.com)  Boogie Board Sync (zdroj: Engadget.com) Boogie Board Sync (zdroj: Engadget.com)

Tablet s úhlopříčkou 9,7“ používá vlastní technologii eWriting a s největší pravděpodobností se tedy jedná o stejnou či velmi podobnou technologii, jaká byla použita na prvním modelu. Na rozdíl od ní však umí obsah displeje ukládat na microSD kartu. Kromě slotu na paměťovku má tablet na spodní straně ještě microUSB konektor a především umí komunikovat bezdrátově – prostřednictvím Bluetooth. To může být využito třeba při prezentacích, kdy je na plátno či televizi promítáno přesně to, co kreslíte na displej tabletu. Modrý zub má však ještě jedno využití – umí totiž Boogie Board synchronizovat se smartphonem běžícím na iOS nebo Androidu. Náčrtky tak mohou být ihned celkem pohodlně přeneseny do paměti telefony pomocí vlastní aplikace. Ta umí kromě běžného uložení náčrtků do paměti telefonu i přeposlat vytvořené dílo do poznámkové aplikace Evernote.

Podle prvních zpráv Sync navázal kvalitou zpracování na první model (popř. desetipalcovou alternativu) a nepovedený RIP bychom snad mohli výrobci odpustit. I když se jedná o prototypy, podle posledních informací by se Boogie Board Sync měl na trhu objevit letos v létě – s největší pravděpodobností v srpnu. O tom nejzásadnějším – ceně – zatím nepadla ani zmínka.

Zdroj: Engadget.com

 

Byl pro vás článek přínosný?