Hlavní navigace

CES 2013: Parrot Flower Power sleduje stav květiny a data zasílá na mobil

Sdílet

Zdroj: Redakce

Už máme chytré telefony, televize auta i ledničky. Možná by vás nenapadlo, že lze spoustu dat získat a zpracovat třeba z vašeho květináče. Firma Parrot (vyrobila například zajímavé autorádio s Androidem) na CESu ukázala snímač Flower Power. Jednoduchý kolík zapíchnete do země a z vaší kytky udělá e-květinu.

" width="560" height="315" frameborder="0">

Flower Power pomocí senzorů umí sledovat teplotu, intenzitu slunečního zařízení a vlhkost. Analyzuje také složení živin v půdě, díky tomu vám poradí, jestli a jaké máte použít hnojivo. Flower Power zasílá informace přes Bluetooth do iPhonu nebo iPadu (na Android zatím ne). Software obsahuje databázi 6000 rostlin, kterou sestavili tým botaniků. Díky tomu lze data ze senzoru porovnat s optimálními hodnotami a v případě potřeby přijde na telefon upozornění, že se květina žádá více světla, vody atd.

 

S jednou baterkou AAA vydrží v provozu až půl roku. Senzor se bude prodávat v tomto roce ve zelené (smaragdové) a hnědé barvě. Cenu zatím bohužel neznáme.

Parrot Flower Power Parrot Flower Power Parrot Flower Power Parrot Flower Power Parrot Flower Power Parrot Flower Power Parrot Flower Power 

Byl pro vás článek přínosný?