Hlavní navigace

CES: Gigabyte T1006M a S1081M – mírný pokrok s novými procesory

9. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Mobilní zařízení značky Gigabyte se u nás sice příliš neprodávají, minimálně některé modely značky si však zaslouží pozornost. Mezi takové kousky patří i řada konvertibilních netbooků (tedy netbooků s otočnými displeji), pro které výrobce používá označení BookTop.

Už v půlce prosince/decembra jsme psali o novince Booktop T1132N. Ten se samozřejmě objevil i na stánku Gigabyte na právě probíhajícím CESu a s ním i další dva modely - klasický tablet S1081 a pro nás zajímavější model T1006M. Ten se podobně jako T1132N vyznačuje především otočným displejem, takže je možné jej používat jako klasický netbook, nebo po otočení jako poněkud tlustší tablet s Windows 7.

T1006M je poháněn procesory z nové řady Intel Atom Cedar Trail-M, což je nová, úspornější a o něco rychlejší verze známých levných a úsporných procesorů Intelu. O tom, které konkrétní procesory budou nakonec osazeny, zatím informace nemáme. Displej bude mít rozlišení 1366 × 768 bodů a kapacitní dotykovou úpravu. Potěší u netbooků ne úplně obvyklá podpora USB 3.0 a mezi bezdrátovou výbavou najdeme nový, úspornější protokol Bluetooth 4.0.

Tablet S1081 bude tomuto netbooku velmi podobný, s tím rozdílem, že nebude mít klávesnici. Jinak jsou ale parametry téměř shodné, k S1081 se navíc bude nabízet i dokovací stanice se zabudovanými reproduktory a optickou mechanikou. Nebude se jednat o klasický tablet ve stylu iPadu či Transformeru Prime - tady nenajdete žádný mobilní operační systém jako iOS či Android, ale plnohodnotná Windows a také třeba 500GB disk.

O ceně obou novinek zatím nemáme informace.

Zdroj: VR-Zone

Byl pro vás článek přínosný?