Hlavní navigace

CES: miditower a extravýkonný zdroj od SilverStone

14. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Svou přítomností na veletrhu CES poctil návštěvníky i taiwanský výrobce skříní a napájecích zdrojů SilverStone. K vidění měl obojí, ze zdrojů je to nový model Zeus o výkonu 1,35 kW. Zdroj s kódovým značením ZM1350 disponuje modulární kabeláží a proudovým výstupem 105 A na 12V větvi. Jeho rozměry činí 150 × 223 × 86 mm, dosáhl také na stříbrnou certifikací 80 Plus.

To že však je chlazen pouze 80mm ventilátorem, který vydává hluk až 40 dBA, je ovšem při pouze stříbrné certifikaci poměrně tragédie. Naznačuje to, že by mohl být založen na některém ze starých návrhů Delta Electronics, Topower či Enhance Electronics, kteří dodávali různým společnostem OEM výrobky v těchto výkonech a také s 8cm chlazením.

Zdroj SilverStone Zeus ZM1350

Přímo oficiálního představení se ve spojitosti s veletrhem dočkala skříň série Temjin, model TJ04-E. Ta bude k dispozici ve verzi s plnou bočnicí (SST-TJ04B-E) a s oknem (SST-TJ04B-EW). Jedná se o kvalitní midi-tower, při rozměrech 214 × 489 × 489 mm vážící 9,6 kg. Jinak má všechny vychytávky poslední doby, od schopnosti pojmout dlouhé grafické karty (až 43 cm!) přes správu kabelů a zdroj umístěný dole. Od výrobce se přitom ve dně již nachází prachové filtry.

Skříň SilverStone TJ04-E
Skříň SilverStone TJ04-E

Pravděpodobně nejzajímavější funkcí této bedny však je diskový oddíl. Tak například sice neumožňuje modulární uchycení disků, dá se však vyjmout celý. Pro odejmutí nutnosti tahání svazků kabelů SilverStone k oddílu dodává dva kusy vlastních napájecích kabelů, každý je schopen připojení přesně k pěti diskům, stačí tak přivést napětí pouze do jednoho konektoru k tomuto kabelu.

Skříň SilverStone TJ04-E

Celý oddíl pojme rovných devět 3,5" disků, to však není vše. Na odvrácené straně totiž má umístěny bohatě žebrované pasivní bloky, disky tak lze ochladit vzduchem ze dvou 120mm ventilátorů umístěných hned v bočnici za nimi (z výroby osazen jeden). Výborné na tomto řešení je i to, že vzduch nemusí proudit různými perforacemi v diskové polici, což je dobré v podstatě jen na usazování prachu. Po ohřátí od žeber se stočí a hned míří do prostoru skříně.

Diskový oddíl skříně SIlverStone TJ04B-E

Odsud odsává ohřátý vzduch jeden 120mm ventilátor vzadu (osazen z továrny) a dva nahoře (z výroby osazen jeden). Za silným čelem z kartáčovaného hliníku se pak ještě schovávají čtyři 5,25" pozice. V horní části má skříň mírně zasunutý panel se dvěma konektory USB 3.0 a dvěma 3,5mm audio jacky.

Skříň SilverStone TJ04-E

Skříň je nyní k předobjednání za 129 Eur (v přepočtu asi 3 300 Kč), do obchodů se má dostat koncem měsíce.

DT24

Zdroj: techPowerUp (1, 2)

Byl pro vás článek přínosný?