Hlavní navigace

Česká bezpečnostní kamerka Angee chce zavařit i Googlu. Máte poslední možnost ji podpořit

13. 11. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Angee, sanfranciský startup založený Čechy, za pár hodin končí svou kickstarterovou kampaň. V ní dvojnásobně převýšil cílovou částku 250 000 dolarů. Ještě stále máte šanci tento nápad podpořit. Proč? Protože prý nemá konkurenci.

Jde o domácí zabezpečovací systém sestávající z kamery a pohybového snímače. Kamera Angee se umí otáčet kolem dokola, takže vidí do celé místnosti. Software umí sledovat pohybující se objekty. Dodávaný snímač se umístí na dveře, takže při otevření se Angee ohlédne správným směrem. Nebo koupíte snímačů více a dáte je na okna apod.

Uživatel ale může nastavit zóny, které má Angee sledovat přednostně. Pokud se v jeho nepřítomnosti doma něco stane, základna pošle vzkaz na mobil, tablet nebo hodinky. Vzdáleně je možné rovněž sledovat video. To točí i ve tmě. Angee kromě toho slouží i jako dětská chůvička nebo kamera pro videohovory.

V místnosti dále měří teplotu a vlhkost vzduchu. Ovládání se spoléhá na mobilní aplikaci a hlas (angličtina, němčina, francouzština a španělština). Ve válci se ukrývá 1080p snímač a akumulátor, který po výpadku sítě udrží Angee při životě až deset hodin. Vnitřní úložiště uchová až hodinu záznamu, ale data lze posílat i do cloudu. K internetu se kamera připojuje přes Wi-Fi 802.11a/b/g/n, s pohybovými štítky (obsahují akcelerometr a gyroskop) komunikuje přes Bluetooth 4.1.

 

Angee se na Kickstarteru prodává od 309 dolarů, dodání je naplánováno až na říjen 2016. Soupeřit bude především s Nestcamem od Googlu, který oproti němu ale nemá 360° otáčení, hlasové rozpoznávání, vnitřní úložiště, akumulátor a ani pohybový snímač. Navíc je úzce vázaný na placené předplatné.

Fotogalerie

Byl pro vás článek přínosný?