Hlavní navigace

Česká firma Prozeta spustila streamovací službu pro Indii, nabídne 21 zvukových stop

4. 5. 2022

Sdílet

Zdroj: National Film Development Corporation
Prozeta ve spolupráci s Indickou národní společností pro rozvoj filmu využila svou existující platformu QuickMedia, přidala nové funkce a pod názvem Cinemas of India má jít o takový indický Netflix.

Druhá nejlidnatější země světa (a brzy první) nemluví jedním jazykem. Těch oficiálních je včetně angličtiny 22. Zatímco na Netflixu lze přepínat mezi pár audiostopami, indické filmy v této službě mají být dostupné ve 21 regionálních jazycích.

Netflix je v Indii relativně levný, základní tarif tam stojí 199 rupií, v přepočtu asi 61 Kč, a ten nejvyšší s Ultra HD a více uživatelskými účty pak 199 Kč. Místní vláda ale chce podporovat více domácí produkci. Teď jim k tomu pomůže česká firma, která mj. také hlídala kvalitu piva přes internet.

Cinemas of India funguje od roku 2012. Novou platformu a funkce, stejně jako infrastrukturu, nyní pro obří indický trh provozuje česká Prozeta. Využívá k tomu globální sítě CDN a formát streamu LL-HLS (Low Latency HTTP Live Streaming).

Cinemas of India pro Media Prostředí Cinemas of India (zdroj: Prozeta)

Nabídka filmů má být na rozdíl od Netflixu lokální (ne pouze Bollywood), funkce ale podobné. Uživatelé budou moci vybírat více titulků a zvukových stop, spustit až tři účty pod jedním hlavním účtem či darovat předplatné.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.