Hlavní navigace

Česká televize spouští novou HbbTV aplikaci pro fanoušky extraligy ledního hokeje

25. 9. 2020

Sdílet

Zdroj: Česká televize
Pokud přijímáte televizní vysílání terestricky přes DVB-T(2) a současně máte televizor připojený k internetu, můžete využívat hybridní vysílání HbbTV. Česká televize nyní své HbbTV rozšiřuje o další aplikaci, tentokrát pro hokejové fanoušky.

Aplikace funguje ve dvou režimech – přes celou obrazovku s podrobnými informacemi, nebo jako překryvná vrstva přes televizní (hokejové) vysílání, kdy v pravém dolním rohu zobrazuje průběžné výsledky ostatních právě hraných zápasů.

Známé červené tlačítko spustí hybridní vysílání, kde jednou z možností bude podívat se přes aplikaci Tipsport Extraliga na aktuální informace k právě vysílaným zápasům. Dostupné mají být soupisky hráčů, profily včetně fotek a statistiky. Apliakci lze využít třeba během přestávky mezi třetinami.

Co je to HbbTV a jak jej naladit: Vše o hybridním vysílání

Aplikace nabízí podrobné informace o jednotlivých hráčích i o každém zápase nejvyšší hokejové soutěže, zejména online data o průběhu utkání – o počtu střel na branku, zblokovaných střelách, o vhazování a jeho úspěšnosti i o trestných minutách.

Náhled aplikace
Náhled aplikace

Hybridní vysílání u nás nabízí jen několik stanic, vedle České televize (již od roku 2012) také Prima či Nova. Přes HbbTV je dostupný i neúplný archiv iVysílání, u komerčních stanic pak HbbTV obsahuje i reklamu. HbbTV dané stanice spustíte stiskem červeného tlačítka na dálkovém ovladači. V případě tématického obsahu (či reklamy) se červené kolečko objeví na chvíli i během vysílání. Na televizorech je možné tuto funkci zapnout či úplně vypnout, ale pouze pro všechny stanice dohromady.

zdroj: Česká televize

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.