Hlavní navigace

iVysílání České televize již konečně podporuje Chromecast

9. 10. 2018

Sdílet

Zdroj: Česká televize

Streamovací přehrávače Google Chromecast asi nemá na Cnews smysl představovat. Zařízení o něco větší než flashka udělá z každé hloupé televize chytrou. I na staré plazmě bez připojení k internetu můžete rázem přehrávat YouTube a další videa, zrcadlit obraz z Androidu nebo tam posílat stránky z Chromu na počítači.

Ideální je, pokud přímou podporu Chromecastu mají mobilní aplikace. Můžete tak na nich spustit video (či zvuk), poslat jej do televizoru a pak na mobilu dělat cokoliv jiného, aniž by se přehrávání přerušilo. Tento komfort si nově užijí i diváci České televize.

Android Česká televize iVysílání Chromecast iVysílání na Androidu již podporuje Chromecast

iVysílání pro Android (stahujte z Play Storu) tuto funkci přidalo pravděpodobně v říjnové aktualizaci. V seznamu změn novinka uvedená není (ČT ji popírá i v nápovědě), ale Chromecast v aplikaci opravdu funguje. Streamovat lze videa z bohatého archivu i živého vysílání, které se v aplikaci objevilo až letos. Na iOS podpora Chromecastu chybí, snad jen zatím.

TIP: Co je to HbbTV a jak jej naladit: Vše o hybridním vysílání

Chromecast kromě googlovského YouTubu a videotéky Play Movies nabízí v Česku také Stream.cz, Voyo.cz, Obbod, Netflix, HBO Go nebo televize O2 TV, SledováníTV

Za tip děkujemu Markovi P.

Byl pro vás článek přínosný?