Hlavní navigace

Česká televize má nový web. Redesign potěší vaše tablety a smartphony

Sdílet

Zdroj: Redakce

Včera v pozdních večerních hodinách Česká televize konečně přešla na novou podobu webu. Na ceskatelevize.cz ale zatím nejdete jen redesignovanou hlavní stránku. Ta je nově responzivní, takže se přizpůsobuje velikosti okna prohlížeče, případně displeji mobilního zařízení. Nejdříve prvky smrskne, pak úplně přeuspořádá, aniž by se některé z informací ztratily.

Česká televize

Hlavní stránka sestává z pěti hlavních bloků. Hlavička je stejná i pro podstránky, část Ve vašich barvách upozorňuje na nové pořady nebo články ze zpravodajství, Naše tipy z iVysílání odkazují na vybraná videa a Právě běží v TV je jednoduchým programovým průvodcem. V patičce pak najdete odkazy na důležité součásti webu.

 

Redesign se dle mého názoru povedl. Odpovídá moderním trendu, kdy text ustupuje kratším popiskům a velkým obrázkům. Na tabletu a smartphonu stránka vždy vyplní displej na šířku, takže můžete stránku posunovat jen nahoru/dolů. Na Facebooku ČT tvrdí, že změna titulní stránky je jen prvním krokem. Na podzim dostane nový web dětský kanál, zpravodajství ČT24 i sport ČT4. Vinou rozsáhlosti redakčního systému údajně není možné změnit celý portál najednou.

Byl pro vás článek přínosný?