Hlavní navigace

Česká televize spustí novou verzi iVysílání na Mikuláše

1. 12. 2021

Sdílet

Zdroj: ČT
Současné iVysílání je již zastaralé a jeho jádro pochází z roku 2009. Finální podoba bude dokončena v příštím roce. Technické řešení nemá být vendor-lock. Mobilní aplikace vyvíjí jiný tým.

Spuštění nové verze naplánovala Česká televize na 6. prosince. V příštím roce budou následovat aplikace pro chytrá zařízení (smartphony i Smart TV) i HbbTV a nakonec nové možnosti uživatelských účtů. Web bude nově přístupný divákům s různými typy smyslového znevýhodnění, nevidomým či slabozrakým.

ČT představí i první web-only pořady

Souběžně s vývojem platformy iVysílání se Česká televize zaměřila i na vývoj nových formátů, které budou exkluzivně dostupné pouze na internetu.

„První verzi iVysílání spustila Česká televize na přelomu milénia, tedy v době, kdy v Česku ještě neexistoval YouTube ani Facebook a Netflix poskytoval filmy pouze na DVD.“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák a pokračuje: „Stejně tak si ale za tuto dobu iVysílání nashromáždilo řadu neduhů, které web brzdily v rozvoji.“

Aktualizováno: v článku jsme nepřesně uvedli, že za tímto stojí vývojářské studio Ackee. Ve skutečnosti má na starosti jen vývoj mobilních aplikací, zatímco webové iVysílání si dělá Česká televize sama.

zdroj: ČT

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.