Hlavní navigace

České dráhy zavedou bezplatnou Wi-Fi do dalších vlaků, nepoleví ani v roce 2020

28. 6. 2019

Sdílet


V první polovině letošního roku zavedly Dráhy bezplatný internet do dalších spojů a jsou tak na cestě k loni vytyčenému cíli pokrýt většinu dálkových spojů. Připojení k Wi-Fi je momentálně dostupné ve více než tisícovce spojů po celé republice. Dráhy je zavedly v SuperCity Pendolino, Railjetu, EuroCity, běžných rychlících i některých osobních vlacích.

Služba je od letoška dostupná v označených vozech rychlíků Rožmberk a Bezdrev na lince R 11 Plzeň – České Budějovice – Jihlava – Brno, v rychlících Slezan linky R 8 z Brna přes Přerov a Ostravu do Bohumína, v rychlících Vltava a Lužnice z Prahy do Tábora, Veselí nad Lužnicí a Českých Budějovic a také v rychlících linky R 9 »Vysočina« Praha – Havlíčkův Brod – Brno. Zároveň jsme doplnili Wi-Fi do některých osobních vlaků s řídicími vozy. Jde například o vlaky na lince Plzeň – Beroun,“ uvádí Petr Vondráček, ředitel odboru dálkové dopravy ČD.

TIP: České dráhy mají novou aplikaci. Doporučí výlet a nabídne „jízdenky zdarma“

V rozšiřování sítě bude dopravce pokračovat i letos a příští rok. Cílem je dostat Wi-Fi do všech moderních vozů dálkové dopravy, pokrýt většinu dálkových spojů, ale také důležité regionální linky. Konkrétní detaily ale Dráhy neuvádějí.

V té době již ale internet pravděpodobně nebude neomezený. České dráhy nenašly společnou řeč s operátory, ti totiž nechtějí poskytovat neomezená data. Dopravce proto v květnovém tendru poptává dva dodavatelé mobilních sítí, kde se již počítá s limity 200 GB na jednu SIM kartu.

Zdroj: České dráhy

Byl pro vás článek přínosný?