Hlavní navigace

Chrome 32 do Metra pašuje Chrome OS a upozorňuje na hlučné stránky

15. 1. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Několik vyhlížených funkcí Google konečně prohlásil za dostatečně stabilní na to, aby je každý mohl používat. V rámci uvolnění dvaatřicáté řady Chromu přichází napovídání, který z otevřených panelů vydává nějaké zvuky. Identifikace zamezí případům, kdy z reproduktorů začne cosi vyřvávat, přičemž vy netušíte, která ze stovky otevřených stránek může působit problémy. Identifikátorů umístěných vedle tlačítka pro zavření panelu se sešlo víc.

App Launcher

Další z nich naznačí používání webkamery, poslední pak promítání stránky skrze Chromecast. Jak v říjnu napsal Lukáš Václavík, Google do Chromu pro Windows 8 přinesl vlastní operační systém Chrome OS. Edice prohlížeče pro Metro tak skutečně vypadá. Otázka zní, jestli firma vyrobila dobrý dotykový prohlížeč. Přenesení Chrome OS do Osmiček ale za rozumný nápad nepovažuji. Pokud je pouze cílem zlákat několik duší ke koupi Chromebooku, pak jde o dobrou strategii.

Chrome 32 dále nedovolí, aby váš počítač napadlo škodlivé stahování. Stažené soubory nakažené malwarem automaticky zablokuje. Vyzkoušet můžete ještě ne zcela hotovou funkci pro vytváření dozorovaných uživatelů, které následně spravujete na adrese chrome.com/manage. Jako obvykle Google přidal nová API pro vývojáře aplikací a doplňků.

 

Práce na podvozku opět slibují vyšší stabilitu a výkon. Ač se jedná o stabilní edici, trápí Chrome řada známých a dosud nevyřešených problémů. Třeba že klepnutí na křížek nemusí zavřít panel, přetažení souboru do Chromu neskončí očekávaným výsledkem a s trackpadem se vám nemusí podařit posouvat se po stránce horizontálně. Současně mohou na stabilní Chrome OS 32 aktualizovat rovněž majitelé Chromebooků.

K vylepšením patří to, že při zmáčknutí klávesy nahrazující F5 se okna seřadí do přehledového režimu. Součástí systému oznámení se staly notifikace o selháních synchronizace. Aktualizovanou nápovědu zřejmě vhledem k omezeným možnostem systému neuživíte, zato někteří uživatelé s tělesnou újmou ocení možnost aktivovat automatické klepnutí po přesunutí ukazatele myši. I pro Chrome OS platí, že si v něm můžete vyzkoušet dozorované uživatele.

Hodiny a tlačítko pro vypnutí

Zdroj: Chrome Releases 1 | 2
Google Chrome Blog

Byl pro vás článek přínosný?