Hlavní navigace

Polovina instalací Chromu 68 ve Windows 10 už používá místní notifikační systém

9. 8. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dnes je i na tradičních počítačích běžné, že operační obsahuje vlastní systém pro oznámení. S tím často souvisí možnost prohlížet historii zmeškaných oznámení, jednotný vzhled informačních pruhů nebo i klidový režim, který oznámení dočasně potlačí, pokud se potřebujete soustředit na práci. Chrome začal využívat nativního notifikačního systému v macOS ve zhruba polovině loňského roku.

Letos na jaře pak Google konečně testoval integraci s Windows 10. Peter Beverloo, jeden z vývojářů oznámení ve Chromu, pak na Twitteru čerstvě prozradil, že je nativní systém oznámení ve Windows 10 konečně začíná být využíván stabilní větví Chromu. Všiml si toho Mehedi Hassan. Vývojář ale prozradil, že zatím tomu tak je jen v 50 % všech instalací prohlížeče v Desítkách.

Google tedy jde cestou řízené distribuce, v jejímž průběhu sleduje, jak je novinka úspěšná. Podle Beverlooa nicméně nativní oznámení zatím vedou k mírnému snížení míry proklikovosti. Ta by se však měla opět zvýšit, až si lidé zvyknou a naučí se plně používat notifikační systém – ve Windows 10 se zmeškaná oznámení ukládají do Centra akcí.

https://twitter.com/beverloo/status/1027258639688654854

Pokud ještě vidíte původní oznámení v designovém stylu navrženém Googlem, vyčkejte, až u vás bude funkce automaticky aktivována. Vývojář naznačuje, že aktivaci pomůžete tím, že v těchto prvních dnech od uvedení funkce prohlížeč sem tam zrestartujete. Pokud chcete hned zkusit, jestli už novou funkci máte k dispozici, vyvolejte testovací oznámení např. na této stránce.

Osobně už nativní oznámení ve Chromu 68 vidím Osobně už nativní oznámení ve Chromu 68 vidím

Byl pro vás článek přínosný?