Hlavní navigace

Oficiálně vyšel Chrome 74. Jak si vynutit tmavý režim zobrazení?

24. 4. 2019

Sdílet

Od úterý je oficiálně k dispozici Chrome 74. Google rámci tohoto vydání opravil 39 děr, stávající instalace budou automaticky zaktualizovány během nadcházejících dní až týdnů. Google jako obvykle uživatelsky zaměřené novinky nekomentuje, drobky člověk musí hledat v různých informačních kanálech.

Jak si všiml Martin Brinkmann, prohlížeč už podporuje tmavý režim zobrazení, který nabízí Windows 10, ale zatím nikoli plošně. Na komunitním fóru někteří poukazují, že se jejich prohlížeč nastavení systému nepřizpůsobuje. Komunitní manažer potvrdil, že Chrome 74 tmavý režim obsahuje, ale zatím je aktivní jen v omezeném počtu instalací. Google ho tímto zkrátka ještě prověřuje, široké nasazení je ale prý na dohled.

Aktivace nových funkcí

Kdybyste chtěli tmavý režim vynutit, spusťte prohlížeč s parametrem --force-dark-mode. Brinkmann také zaznamenal experimentální předvolby pro neprioritní načítání obrázků a dalšího obsahu. Způsobují, že stránka se nakonec načte celá, ale prioritně se načítá obsah, který je viditelný na obrazovce. Pokud si rozpracované funkce chcete na vlastní riziko zkusit, aktivuje následující předvolby:

  • chrome://flags/#enable-lazy-image-loading,
  • chrome://flags/#enable-lazy-frame-loading.
Chcete-li tmavý režim vynutit, přidejte uvedený parametr do pole Cíl u v okně s vlastnostmi zástupce aplikace Chcete-li tmavý režim vynutit, přidejte uvedený parametr do pole Cíl u v okně s vlastnostmi zástupce aplikace

Pod kapotou

Z novinek pod kapotou zmíním podporu omezení animací pro ty, kterým se z nich může dělat nevolno. Pokud s tímto konceptem stránka pracuje, bude Chrome uživatelské nastavení reflektovat. Řada 74 dále podporuje soukromé třídy polí v rámci ECMAScriptu, události týkající se přechodů v kaskádových stylech nebo byly přidány nové politiky pro správu chování API na webech. Detaily hledejte na webu Google Developers.

Byl pro vás článek přínosný?