Hlavní navigace

Co se chystá pro Chrome? Odkládání článků k přečtení a „anonymní zástupce“ na ploše

14. 8. 2020

Sdílet

Vývoj Chromu samozřejmě nestojí a v testovacích vydáních se objevují menší, ale milé novinky. Hlavně to platí pro tu první, díky níž si na plochu přidáte zástupce otevírajícího prohlížeč v režimu anonymního prohlížení. Ten vyvoláte z hlavní nabídky v programu nebo zkratkou Ctrl+Shift+N. Prohlížeč ale nejdřív musíte standardně spustit. Ve Windows lze rovněž využít seznamy úloh v zástupcích na hlavním panelu nebo v nabídce Start.

Chcete-li přidat zástupce na plochu, jenž rovnou povede do anonymního režimu, ve Chromu Canary na stránce chrome://flags najděte a aktivujte předvolbu Enable Incognito Desktop Shortcut. V anonymním okně klepněte na tlačítko Anonymní na hlavní nástrojové liště a zvolte vytvoření zástupce. Jedná se o ranou implementaci, takže zástupce na ploše vůbec neindikuje, k čemu je určený, byť dělá to, co má. To se skoro určitě změní, případně si jeho podobu upravte manuálně.

Ve Chromu Canary dále můžete aktivovat funkci pro odkládání článků k pozdějšímu přečtení. Jedná se o variaci na kolekce v novém Edgi (podobnou funkcí disponoval i starý Edge). Na stránce chrome://flags aktivujte předvolbu Read later. V tomto případě se jedná o natolik ranou implementaci, že funkce zatím není použitelná. Na liště záložek vytvoří vlastní složku a momentálně v ní nic nenajdete. Ještě před pár dny ale experimentální předvolba nedělala ani to. Takže pokud vás podkládání otevřených stránek zajímá, sledujte vývoj ve Chrome Canary.

Zdroje: Techdows | Leopeva64-2 na Redditu via MSPoweruser

Byl pro vás článek přínosný?