Hlavní navigace

Chrome bude Windows 7 podporovat o šest měsíců déle

23. 11. 2020

Sdílet

Zdroj: Microsoft a Google | koláž: Petr Urban / Cnews

Může to působit jako událost velice vzdálená, ale k všeobecnému ukončení podpory Windows 7 došlo letos v lednu. Větší organizace mohou po dobu tří let od data ukončení podpory platit za podporu dodatečnou. Při té příležitosti jsme rekapitulovali, jak se k podpoře staví výrobci internetových prohlížečů.

Ty platí za klíčovou součást softwarového vybavení, kterou je potřeba udržet záplatovanou. Google původně oznámil, že bude Chrome pod Sedmičkami podporovat minimálně do 15. července 2021, ale v případě potřeby déle. Daleko před uvedenou lhůtou už reklamní gigant oznamuje, že podporu Chromu pod Windows 7 prodlužuje až do 15. ledna 2022. Opět si nechává prostor pro případné další prodloužení.

Odložení data konce podpory Google vysvětluje tím, že vyslyšel zpětnou vazbu od svých zákazníků a zákaznic. Na některé subjekty prý koronakrize zapůsobila jako katalyzátor pro investice, zatímco jiné musely své plánované investice do IT odložit. Podle Googlu 78 % podniků využívajících jeho služby přešlo na Windows 10, zatímco 21 % se nachází v procesu migrace. Zbylé procento se prý chystá migrovat brzy.

Studii migrace zákazníků Googlu z Windows 7 na Windows 10 provedl Kantar (graf: Google) Studii migrace zákazníků Googlu z Windows 7 na Windows 10 provedl Kantar (graf: Google)

Zdroj: Google Cloud Blog

Byl pro vás článek přínosný?