Hlavní navigace

Chrome pro Windows Phone zatím není v plánu, potvrzuje Google

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google pokračuje v ignorování mobilních Windows. Vývojář Carlos Pizano to potvrdil v diskuzi pod projektem Chromium. „Nemáme žádné plány, o kterých bych věděl. Chrome potřebuje více oprávnění než běžné aplikace pro Metro, není jednoduché Chrome portovat,“ píše. Jedinou aplikací Googlu pro Windows Phone tak zůstává vyhledávač, jehož poslední aktualizace přišla loni na podzim.

Google Search pro WP s trochou fantazie funguje jako prohlížeč Google Search pro WP s trochou fantazie funguje jako prohlížeč
Google Search pro WP s trochou fantazie funguje jako prohlížeč

Navzdory nářkům Google neuvedl ani oficiální přehrávač YouTube, přestože se po těch neoficiálních vozí, když nabízejí něco více než obyčejné otevření mobilní stránky m.youtube.com.

Pizano ale zmiňuje, že by bylo možné použít vykreslovací jádro Internet Exploreru a nad ním postavit například synchronizaci záložek, omnibox a další vychytávky Chromu. Což je to hlavní, po čem uživatelé touží. Naděje ale hasí tím, že ani na tom Google nepracuje a s podporou těchto funkcí by musela přijít třetí strana.

Problémem je, že Microsoft nevpustí do Windows Phone Storu aplikaci, která by používala jiné vykreslovací jádro, než má Internet Explorer. Prohlížeče na Gecku (Firefox), Webkitu (Safari) nebo Blinku (Chrome, Opera) tak mají smůlu.

 

To přesto nebrání tvůrcům prohlížečů vytvořit software lepší než IE. Snaží se o to Maxthon a hlavně čínský UC Browser, který osobně považuji za vůbec nejlepší prohlížeč pro WP. Stejné klacky pod nohy háže vývojářům i Apple. V iOS jsou také všechny prohlížeče postaveny nad jádrem Safari. Tomu se přitom Google (i Opera) dokázal přizpůsobit.

via OMG Chrome

Byl pro vás článek přínosný?