Hlavní navigace

Chrome vám sám nabídne reset nastavení, pakliže s ním bude manipulováno

3. 2. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Chrome od podzimu dovede resetovat nastavení pomocí tlačítka v nastavení. Po zpřístupnění této možnosti širokému obecenstvu Google pokračuje ve vylepšování funkce tak, že se vám bude sama nabízet ve chvíli, kdy si bude prohlížeč myslet, že s ním škodlivý kód manipuloval. Aktivnější ochrana proti následkům nakažené počítače nežádoucími breberkami je vždy vítaná, ovšem až praxe ukáže, jestli Chrome nebude s nabídkou resetu do továrního nastavení obtěžovat zbytečně často.

Podle Googlu stále přibývá případů, kdy si místo legitimního softwaru do počítače stáhnete škodlivý kód. Uživatele často zlákají nabídky vše možných spořičů obrazovek a motivů vzhledu. Chrome dovede známá škodlivá stahování blokovat, podobně vás upozorní na podezřelou stránku. Jenže existuje spousta stránek, které Google ještě nevyhodnotil. Nežádoucí změna nastavení prohlížeče proto podle internetového giganta zůstává nejčastější stížností ze strany uživatelů.

 

Resetováním nastavení rovněž zablokujete doplňky, aplikace nebo motivy vzhledu – nikoli však odeberete. Proto je pak případně budete muset ručně aktivovat. Pro aplikace platí, že se aktivují, jakmile je spustíte.

Chrome vám sám nabídne obnovu nastavení do továrního stavu
Chrome vám sám nabídne obnovu nastavení do továrního stavu | Foto: Google

Zdroj: Google Chrome Blog

Byl pro vás článek přínosný?