Hlavní navigace

Chrome zřejmě čeká zásadní změna rozhraní. Budete si moci vybrat jeho vzhled

23. 2. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Prohlížeč Google Chrome sice už dosáhl (alespoň ve vývojovém stádiu) své jedenácté majoritní verze. Jednou z jeho základních charakteristik je přitom od začátku prosté uživatelské rozhraní. Nyní se podle některých informací zdá, že dojde k výraznému posunu - vývojáři prý totiž plánují více možných uspořádání rozhraní v budoucích verzí Chrome.

Momentálně má dle následujího obrázku prohlížeč Chrome klasický vzhled (classic), Sidetab s panely na straně je možné zapnout v nejnovějších vývojových verzích Chrome. Plánuje se také varianta Compact, která odstraňuje adresní řádek, čímž šetří ještě více místa a zobrazuje jej pouze v případě, kdy je to žádoucí.

Poslední z variant je Touch - jak už z názvu vyplývá, je přizpůsobená k ovládání prsty na dotykové obrazovce zvětšením všech prvků.

Není jisté, zdali se tyto návrhy stanou realitou, implementace Sidetabu však nasvědčuje tomu, že nejspíše ano. Nejlépe jej vyzkoušíte v nejnovější Chrome Canary verzi - do adresního řádku zadejte about:flags a aktivujte (Enable) funkci Side Tabs. Po restartu prohlížeče můžete klepnout pravým tlačítkem na panely a přesunout je na stranu volbou Use Side Tabs. Tato volba přijde vhod především u širokoúhlých monitorů s větším rozlišením.

Zdroj: Conceivablytech

Byl pro vás článek přínosný?