Hlavní navigace

Chystá se nové Google TV s Android Marketem a také bohatší YouTube

31. 10. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google TV, jeden z velkých propadáků internetového hegemona, to zkusí ve druhém kole. Televizní platforma postavená na Androidu Honeycomb má přinést nový vzhled, klasický Market s aplikacemi a ještě více obsahu.

Google zatím stále spolupracuje se Sony, Logitechem a Intelem. První výrobce prodává specializované televizory a Blu-ray přehrávače, druhý má set-top-boxy značky Revue a Intel dodává čipové sady. Hardware ale nikdy nebyl problém. Jedním z důvodů, proč se Google TV masově nerozšířil, je především množství audiovizuálního obsahu.

" frameborder="0" height="315" width="560">

Zatímco Apple TV (taktéž žádný prodejní hit) je plně spojen s iTunes Store a iCloudem, takže můžete na připojeném přistroji sledovat filmy, seriály, hudbu a fotky, Google se spoléhá „jen na YouTube“ a další vlastní služby jako Picasa Web Albums apod. V Americe lze sice navíc sledovat obsah spřátelených kabelových a satelitních operátorů a také z placených streamovacích knihoven jako Netflix nebo Hulu Plus, přesto to lidem nestačilo.

Google proto oznámil několik novinek, které se mají objevit v nadcházejícím softwarovém updatu:

  • Jednodušší rozhraní s vlastními ikonami/zástupci na hlavní obrazovce.
  • Nový katalog pro filmy a seriály, nechybí kategorie, žebříčky, hodnocení…
  • Lepší integrace YouTube.
  • Aplikace z Android Marketu (mimo ty, které vyžadují GPS, dotykovou obrazovku a telefonní modul), někteří vývojáři tvoří přímo pro Google TV.

Objevit se ale mají také nová zařízení od více výrobců.

Kromě toho ale Google slibuje bohatší YouTube. Od listopadu se mají objevit nové prémiové kanály televizních a jiných mediálních společností, více sportu, zpráv, hudby a také videí různých celebrit. Konkrétnější Google není, ale tady má malou ochutnávku.

Další videa

" frameborder="0" height="315" width="560">

" frameborder="0" height="315" width="560">

" frameborder="0" height="315" width="560">

Zdroj: Google

Byl pro vás článek přínosný?