Hlavní navigace

Startuje Číčo TV. Nová internetová televize nabízí 72 kanálů za 369 Kč

21. 11. 2019

Sdílet

V Česku startuje další operátor internetové televize s názvem Číčo TV. Aktuálně nabízí jediný balíček, ve kterém za 369 Kč měsíčně najdete 72 televizních stanic. Skoro dvě třetiny z nich je v rozlišení Full HD (1080p). První měsíc nabízí vyzkoušení služby na 1 Kč. Za službou stojí firma Cico, proto ten název.

Zpětné zhlédnutí nabízí klasicky v délce 7 dní, pro nahrávky máte k dispozici 60 hodin místa. Číčo se chlubí krátkým zpožděním za terestrickým vysíláním, které u podobných služeb může být klidně až dvě minuty. Číčo TV se chlubí zpožděním 15 sekund.  Vysílání má adaptivní bitový tok, minimálně však 400 kb/s. U sportovních kanálů je bitrate až 3Mb/s. Počet snímků je prozatím 25p, ale operátor umí i 50p.

Služba umožňuje sledování na více zařízeních současně (až na operátora Lepší.TV je tohle standard) a umožňuje nastavit si uživatelské profily (vhodné třeba pro pořadí stanic). Číčo TV běží na platformě, kterou vytváří moTV (což je zároveň 100% vlastník nového operátora).

Televize aktuálně funguje na Android TV (Philips, Sony, Sharp). Operátor plánuje na příští rok přidat Web OS či Tizen. Na počítačích běží vysílání ve webovém rozhraní a plánuje se distibuce vlastích set-top-boxů pro uživatele bez chytrých televizorů.

Partnerem rubriky je společnost CETIN / Zrychlujemečesko.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.