Hlavní navigace

Čína ve vládě zřejmě zakázala Office. Microsoft doplácí na špehování NSA

1. 7. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Oživeno:

Podle nových infromací se zdá, že v Číně o zákazu nikdo neví, infromace je proto zřejmě nepravdivá. I Microsoft tvrdí, že o tom nic neví.

Původní zpráva:

Čína se už s Microsoftem moc nekamarádí. Oficiálně má strach o to, aby ji nemohla americká vláda a její organizace sledovat skrze Windows a přidružené produkty. Proto Číňané zakázali ve vládě používat Windows 8. Na toto nepříliš staré rozhodnutí navázalo nové, podle něhož se ve vládě a vládních organizacích nebudou smět používat ani Microsoft Office.

Redmondští si tak v Číně už moc neškrtnou. Leda v domácnostech, které zákaz nepostihuje. Ministr financí přesnost hlášení zpochybnil. Asijská země nicméně na každý pád favorizuje vlastní software. Chystá také operační systém pro smartphony, aby nebyla odkázaná na to, co vyprodukuje zbytek světa.

 

Místní trh se ocitne ve větší izolaci, Čína podpoří lokální podniky a ujistí se, že má vlastní software plně pod kontrolou. Office 365 je v zemi dostupná teprve od dubna, díky partnerství se společností 21Vianet. Microsoft a nejen on může v různých částech světa doplácet na špehování NSA. Stačí si vzpomenout na napíchnuté routery.

Jak podotýká Windows IT Pro, např. německá vláda v důsledku zrušila smlouvu s Verizonem. Americký mobilní operátor byl povinován dodávat NSA nějaké informace, což se Němcům logicky nelíbilo. Microsoft a několik dalších amerických firem se hodlají s vládou USA soudit. Firmy dále odmítají zpřístupnit obsah serverů uložených mimo území Spojených států.

Zdroj: CRIENGLISH.com via Windows IT Pro

Byl pro vás článek přínosný?