Hlavní navigace

Čína zakázala ve vládě Windows 8. Prý to povede k zabezpečení počítačů

20. 5. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Čínská vláda nezvládla přejít z Windows XP na jiný podporovaný operační systém. Nejprve žádala, aby Microsoft prodloužil podporu. Později vyšlo najevo, že upgrade na Windows 8 považuje za drahý a raději si nějakou dobu nechá Ikspéčka. Zatímco země vyrobila mobilní operační systém, nezdá se, že by podobně měla v úmyslu nahradit stávající operační systém vlastním řešením.

Tip: Mnichov převedl 15 000 počítačů na Linux. Hlásí, že ušetřil 10 milionů eur

Podle Reuters se v Číně od té doby aspoň něco změnilo. Nelze mluvit o bůhvíjakém pokroku směrem k zabezpečení vládních počítačů a řešení situace. Stalo se to, že Čína zakázala ve vládě používat Windows 8. Nejpodivnější je ovšem oficiální důvod. Země tímto chce podpořit zabezpečení počítačů. Zakázáním jiného produktu ale počítač s Ikspéčky neochráníte.

Za další podporuje nasazení energeticky úsporných produktů. Opět není jasné, v čem má zákaz Windows 8 v daném směru pomoci. Celé to spíše vypadá na politické rozhodnutí. Microsoft v dubnu ukončil podporu pro Windows XP, která podle některých odhadů v Číně stále najdete na zhruba 50 % počítačů, a teď Čína na oplátku jasně říká, že na Osmičky přecházet nebude.

Zdroj: Reuters via Neowin

Byl pro vás článek přínosný?