Hlavní navigace

Cisco Connect Cloud: nová služba pro snadné domácí síťování (video)

29. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Cisco představila tento týden v Londýně nové routery řady EA s propustností až 1,3 Gb/s, tedy standard 802.11ac, který možná znáte pod pojmem gigabitová Wi-Fi. Nové směrovače mají označení Smart Wi-Fi a jsou navázány na druhou velkou novinku – Cisco Connect Cloud.

Podle lidí z Cisca jde o velké zjednodušení správy domácí sítě. Router značky Cisco Linksys je připojen na server Cisco (využívá servery Amazonu), díky čemuž získáváte více funkcí, jako je snadné přidávání a správa nových zařízení v síti, propracované QoS a řada dalších. Cisco Connect Cloud je webová služba, přes kterou se připojíte k vaší domácí síti třeba z mobilního telefonu nebo iPadu a kromě nastavení routeru můžete spravovat řadu dalších funkcí. I samotná lokální administrace routeru se liší od minulé generace, do které ale nepůjde nová funkcionalita přes firmware nahrát.

cisco

Router máme v redakci, připravujeme jeho recenzi i reportáž z akce. Na oboje se můžete těšit během pár dnů.

Než to celé zkritizujeme, můžete se zatím podívat na video, jak si to Cisco představuje:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.