Hlavní navigace

3DMark: iPhony podávají konzistentní výsledky. U Androidů se značně liší

Sdílet

Zdroj: Redakce

Futuremark, tvůrce populárních testovacích nástrojů 3DMark nebo PCMark, se už dávno nezaměřuje jen na desktopy. Benchmarky už vydává také pro mobilní platformy a jeho 3DMark pro Android a iOS už nasbíral přes tři miliony výsledků. Z nich teď firma vypíchla několik poznatků.

Nejrychlejší smartphony a tablety
Nejrychlejší smartphony a tablety

Když Apple uvede nový iPhone nebo iPad, výkonem (v testu Ice Storm Unlimited) je pozadu za špičkovými Androidy. U telefonů teď tempo udává Galaxy S6 Edge+, jak na tom asi bude dnes večer představený iPhone 6S?

Výsledky iPhonu 6 a Nexusu 6
Výsledky iPhonu 6 a Nexusu 6

Zvláštní také je, jak konzistentní jsou jednotlivá měření iPhonu 6 ve srovnání s referenčním Nexusem 6. Rozptyl bodů u Applu se pohybuje někde mezi 15 a 18 tisíci body. U Nexusu je to od 9 do 25 tisíc.

Nejrozšířenější značky s Androidem
Nejrozšířenější značky s Androidem

Také čísla Futuremarku ukazují, že tradiční značky jako Samsung, LG nebo HTC slábnou. Firma ale nemá dostatečně reprezentativní vzorek, neboť například značka OnePlus rozhodně nemůže mít 3,1% tržní podíl. Kupují si jí nadšenci, kteří pak měří výkon. Futuremark navíc tyto graf odbyl, protože součet všech sloupců nedává dohromady 100 %.

Kde a na čem 3DMark běží
Kde a na čem 3DMark běží

Testem 3DMarku už prošlo přes 3000 různých smartphonů a tabletů. Nejpopulárnější je iPhone 5S, z něhož pochází 2,5 % naměřených výsledků.

CS24

 

Zdroj: TZ Futuremark

Byl pro vás článek přínosný?