Hlavní navigace

5 bezplatných mobilních aplikací pro cvičení na doma, které vyjdou vstříc vašim požadavkům

3. 4. 2020

Sdílet

Zdroj: Redakce

fitness aplikace Zdroj: Shutterstock.com
Snažíte se zhubnout, nabrat svaly, cvičit důsledněji nebo se přinutit do tréninku s vyšší intenzitou, aniž byste navštěvovali fitness centra? Fitness aplikace vám pomáhají především tím, že připomínají vaše cíle a vyzývají vás, abyste je dodržovali. Poskytují také potřebné nástroje a informace, které usnadňují vytvoření tréninkového plánu a jeho následné dodržování. Vybrali jsme pro vás pět různých aplikací pro cvičení na doma, které si můžete do vašeho mobilního telefonu stáhnout zcela zdarma.

1. Seven - 7 minute workout

  • Dostupná pro operační systém: iOS, Android
  • Hodnocení v App Store: 4,7
  • Hodnocení v Google Play: 4,5
  • Jazyky: angličtina, francouzština, němčina, italština, portugalština, španělština, ruština, zjednodušená čínština

Mobilní aplikace Seven – 7 minute workout je určená pro ty, kteří by do své denní rutiny rádi zařadili více pohybu, ale jejich každodenní povinnosti jim tom neumožňují, a také pro ty, kteří jednoduše chtějí začít pravidelně cvičit pozvolným krokem. Jak už samotný název napovídá, s touto aplikací potřebujete každý den pouhých 7 minut, abyste dosáhli zlepšení vaší fyzické kondice.

Po jejím stažení je potřeba se nejprve zaregistrovat. Jednotlivé tréninky si můžete v aplikaci personalizovat na základě požadované frekvence cvičení a také podle cílů, kterých chcete dosáhnout. V podstatě si určíte, zda si přejete posílit svalstvo, zhubnout přebytečný tuk nebo zůstat fit, a to lze považovat za jednu z předností této aplikace. Vybírat jednotlivé lekce tak můžete z kategorií „Fit“, „Focus“ a „Be challenge“, což se na první pohled nezdá uživatelsky zcela přívětivé, nicméně po jejich vyzkoušení si utvoříte jasnější představu.

Každá kategorie nabízí krátké „workouty“ zaměřené na různé svalové partie, čímž vám nechává prostor se rozhodnout, zda se budete věnovat pouze břišní oblasti, hýždím nebo třeba celému tělu. Než začnete trénovat, čeká vás instruktážní animace s pokyny k jednotlivým cvikům. Následně je lekce odpočítána a jakmile začne, cvičíte pouze podle videa bez zvukových pokynů. Ke cvičení si tak můžete pustit vaši oblíbenou hudbu a ničím nerušeni si dopřát krátký workout v pohodlí vašeho domova.

aplikace seven

2. 30 Day Fitness Challenge Pro

  • Dostupná pro operační systém: iOS, Android
  • Hodnocení v App Store: 4,9
  • Hodnocení v Google Play: 4,8
  • Jazyky: čeština, angličtina, francouzština, němčina, italština, portugalština, španělština, ruština, čínština, arabština, bulharština, chorvatština, řečtina, polština, rumunština, srbština, švédština, turečtina, ukrajinština, vietnamština, korejština, maďarština, hindština

Pokud hledáte aplikaci, která vám umožní den za dnem posouvat hranice vašich možností zvyšováním intenzity cvičení, 30 Day Fitness Challenge Pro pravděpodobně vyjde plně vstříc vašim požadavkům.

Třicetidenní tréninková výzva navržená profesionálním trenérem fitnessu pomáhá zlepšovat jak kondici, tak i zdraví. Musíte se ale striktně držet programu od začátku až do konce. Každá výzva, kterou se rozhodnete plnit, má 3 úrovně obtížnosti: od začátečníků přes pokročilé až po profesionály. Je tedy čistě na vás, abyste si zvolili cvičení, které pro vás bude vhodné.

Pokud si nejste jisti, zda dokážete vytrvat ve cvičení den po dni, nemusíte se bát. Aplikace vám totiž tuto povinnost vždy připomene. Každá lekce trvá pouze 20 minut, čímž váš časový závazek není nesplnitelný. Zlepšování kondice a budování svalů je dosahováno pomocí opakování cviků v každém tréninku, který aplikace nabízí, a to by mělo na konci měsíce přinést první výsledky.

I tato aplikace nabízí personalizaci cvičení na základě vašich preferencí. Můžete si tak vybrat tréninkový plán, podle kterého budete po dobu 30 dní pracovat na břišní oblasti, hýždích nebo celém těle. Na výběr tedy máte tyto kategorie:

  • 30 day abs challenge
  • 30 day full body challenge
  • 30 day butt challenge

Aplikace 30 Day Fitness Challenge Pro byla v roce 2014 oceněna v žebříčku Best mobile app awards (Ceny nejlepších mobilních aplikací) jako druhá nejlepší aplikace roku v kategorii fitness a zároveň jako třetí nejlepší aplikace v kategorii lifestyle. V roce 2016 pak byla vyhodnocena jako nejlepší aplikace roku podle Google Play.

3. Freeletics

  • Dostupná pro operační systém: iOS, Android
  • Hodnocení v App Store: 4,7
  • Hodnocení v Google Play: 4,1
  • Jazyky: angličtina, francouzština, němčina, italština, portugalština, španělština, ruština, turečtina, japonština, polština

Patříte-li k tomu typu lidí, kteří upřednostňují tréninkový plán sestavený podle vlastního rozvrhu, svých vytoužených cílů a aktuální úrovně fyzické zdatnosti, Freeletics nejspíš splní vaše očekávání. Tahle aplikace nabízí až 900 variant tréninku, čímž uživatelům umožní procvičit všechny svalové partie na různých úrovních obtížnosti.

Uživatelsky je tato aplikace přívětivá, jelikož nabízí profesionální vzhled a velmi přehledné menu, které zahrnuje název cviku, počet opakování a čas. Každá lekce trvá v rozmezí 10 až 25 minut a nechybí zde propracovaná videa a animace s profesionálními atlety, která vám poskytnou detailní návod k tomu, jak správně cvičit.

Freeletics poskytuje tréninky typu HIIT (high intesity interval training), což jsou krátké intenzivní tréningy za vysoké tepové frekvence. Tento typ cvičení umožňuje rychlejší spalování tuků a zároveň buduje fyzickou kondici. Uživatelé si hned na začátku mohou zvolit svůj tréninkový plán založený na vlastních cílech – hubnutí či nabírání svalů, což jim usnadní následnou práci při hledání cvičení, která stanoveným preferencím odpovídají.

freeletics

Placená verze premium

Freeletics nabízí možnost placené verze premium v podobě osobního digitální trenéra. První dny s  verzí premium jsou jako začátky s trenérem, který se vás nejprve snaží poznat. Aplikace v podstatě shromažďuje informace o tom, které lekce zvládáte, kolik opakování provádíte a jaký je stupeň zapojení při dokončování každé série cviků. Na tomto základě se poté snaží stanovit vaši fyzickou kondici. Aplikace tedy pracuje s vaším výkonem v prvním týdnu, aby uzpůsobila cvičení pro následující dny.

4. Home workout – no equipments

  • Dostupná pro operační systém: iOS, Android
  • Hodnocení v App Store: 4,9
  • Hodnocení v Google Play: 4,8
  • Jazyky: angličtina, francouzština, němčina, italština, portugalština, španělština, ruština, čínština, arabština, bulharština, chorvatština, řečtina, polština, rumunština, srbština, švédština, turečtina, ukrajinština, vietnamština, korejština, maďarština, hindština, dánština, holandština, indonéština, japonština 

Home workout – no equipments neboli domácí cvičení bez závaží vychází vstříc všem sportovcům, kteří se při cvičení zaměřují na jednotlivé svalové partie. Mohou si tak vybrat, zda budou posilovat záda, paže, břišní svalstvo, hrudník, spodní partie nebo celé tělo.

Primárním cílem je zde budování svalů, ale cvičení jsou zaměřená i na hubnutí, což potvrzuje počítání kalorií, jež je součástí tréninkového plánu. Aplikace je mimo jiné důkladně zpracována i po grafické stránce a nechybí ani podrobně připravená doprovodná videa a animace.

Home workout – no equipments průběžně zaznamenává váš pokrok v tréninku, abyste měli přehled o tom, jak dobře si vedete, přičemž vestavěný graf dokumentuje váhový vývoj. Svůj pokrok můžete postupně prostřednictvím sociálních sítí sdílet se svými přáteli – to mimochodem nabízí i mnoho jiných sportovních aplikací. V aplikaci naleznete kratší i delší cvičební lekce, což vám umožní vytvořit si každodenní cvičební rutinu podle vašich preferencí, jejíž součástí je také zahřátí a protažení svalů.

5. Nike training club

  • Dostupná pro operační systém: iOS, Android
  • Hodnocení v App Store: 4,9
  • Hodnocení v Google Play: 4,2
  • Jazyky: angličtina, holandština, francouzština, němčina, italština, indonéština, japonština, korejština, čínština, ruština, španělština, thajština, švédština, turečtina

Na rozdíl od ostatních sportovních aplikací nabízí Nike training club i kvalitní jógová cvičení. Zatímco jiné mobilní aplikace zaměřené na cvičení jógy nabízejí zdarma pouze stažení aplikace a následně vyžadují zpoplatněnou registraci, případně poskytují pouze omezenou verzi, Nike training club předkládá kompletní nabídku cvičení zdarma. Kromě jógy tu samozřejmě najdete také lekce zaměřené na budování síly a vytrvalostní tréninky.

Tato aplikace poskytuje poměrně komplexní výběr tréninkových plánů přizpůsobených různým úrovním uživatelů, od začátečníků přes pokročilé až po profesionály, a umožňuje jim zaměřit se na jednotlivé svalové partie. Dále jsou lekce rozděleny podle nízké, střední a vysoké intenzity, přičemž délka jednotlivých tréninků se pohybuje v rozmezí 15–45 minut.

Čím se rozhodně tahle aplikace může chlubit, je její kolekce doporučených tréninků, které se pokouší uživatelům uzpůsobit na základě jejich cvičební rutiny. Navíc jsou vedené zkušenými trenéry společnosti Nike i některými celosvětově proslulými sportovci, mezi které patří Isaiah Thomas, Julie Ertz, Sydney Leroux Dwyer a také Cristiano Ronaldo.

CS24

nike training club

Pro více informací o hubnutí a dietách přejděte na stránku www.weebee.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku