Hlavní navigace

Acer Aspire One D270: pěkný 10" netbook s Atomem N2800 (recenze)

9. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Design, zpracování a specifikace

Jako vždy jsem vám Acer Aspire One D270 už trochu přiblížil v prvním pohledu. Jeden z netbooků pro rok 2012 se prodává už těsně nad sedm tisíc včetně Windows 7 s nejvýkonnějším mobilním Atomem nové řady Cedar Trail, modelem N2800. S ním je tu nová integrovaná grafika, Intel GMA 3650, která už nemá problém ani s výstupem přes HDMI na Full HD televizi.

Pokud byste jej chtěli levněji, ve stejných specifikacích, dokonce s 2 GB RAM (a to je moc důležité) jej bez systému seženete o tisícovku levněji, a to bude už velmi žhavý kandidát ke koupi, máte-li tedy k dispozici operační systém.

Recenze bude dnes ve zvláštním duchu, přeci jen se netbooky nedají přímo srovnávat s plnotučnými notebooky, jaké testujeme obvykle, takže tomu zkusím zejména hodnocení přizpůsobit.

Design

Nic nového pod sluncem – což je celkem dobře. Nový Atom se usadil ve starém a docela slušném šasi, máte k dispozici různé barvy, nejoblíbenější bude asi černá, kterou máme na recenzi i my, ale můžete sáhnout i po červené, křiklavě modré nebo bílé s pěkným pestrobarevným touchpadem.

Netbook je zvrchu lesklý a na víku najdete plasticky vyvedené kruhy jakoby po dopadu kapky, které neurazí a vypadají stylově. Rámeček displeje je rovněž lesklý, ale tím to končí, zbytek zevnějšku je naštěstí komplet matný. Líbila se mi poměrně nízká tloušťka – 24 mm není u netbooků zdaleka rekord, ale je to už poměrně pěkný rozměr. Musíte si tedy přičíst asi 5 mm tloušťky, kterou přidává šestičlánková baterka.

Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270

Zpracování

Hodnotit na netbooku zpracování je trochu oříšek, celkem logicky v téhle kategorii nenajdete žádné opravdu kvalitně zpracované pracovní stroje. Co mohu soudit, přišel mi Aspire One D270 alespoň v rámci možností zpracovaný celkem robustně. Šasi se sice prohýbalo všude a docela dost, ale naštěstí jsem se nedočkal žádného vrzání ani praskání a vše drželo. „Žvýkačkovité“ bylo především víko, ale naštěstí je plast na něm silný, takže by se displeji nemělo nic stát, základna je z trochu pevnějšího plastu, a díky nízké hmotnosti se nemusíte bát vzít přístroj do ruky za roh.

 

Slícování bylo vyvedeno rovněž docela bezproblémově, čelní líc byl zaoblený a i když jste do něj mohli zasunout nehet, držel. Líc na víku zatím také držel bez výtek.

Víko se otevírá poměrně snadno, ale vzhledem k velmi nízké hmotnosti základny samozřejmě oběma rukama. Klouby jsou celkem rovnoměrně volné a netbook můžete rozevřít na pěkných zhruba 160 °. Ze spodní strany jsou páskovité gumové distanční sloupky, tedy pouze v místě opěrek, jinde místo není, protože je klávesnice opravdu roztažená od kraje do kraje.

Hmotnost činí relativně běžných 1,3 kg, s 3článkovou baterkou jen 1,2 kg.

Acer Aspire One D270-28Dkk
Cena s DPH 7 373 Kč (CZC.cz)
Zapůjčil Acer ČR
Hardwarová výbava
Procesor Intel Atom N2800
Počet jader (virtuálních) 2 (4)
Frekvence 1,86 GHz
Max. frekvence (turbo) -
Operační paměť 1 GB DDR3 1066 MHz
Pevný disk (velikost) 320 GB
Pevný disk (typ, rychlost) HDD, 5 400 ot./min.
Optická mechanika -
Displej 10,1", 1024 × 600 px, matný
Grafická karta

Intel GMA 3650 (PowerVR SGX 545) - integrovaná

Rozhraní
Výstupy na monitory VGA (D-Sub), HDMI
Porty (s výjimkou USB) LAN (Ethernet), 2× 3,5mm audio                                                    
Počet portů USB 2.0 3
Počet portů USB 3.0 -
Čtečka paměťových karet SD/MMC/MS/MS Pro/xD
Bezdrátové sítě Wi-Fi 802.11n, Bluetooth
Rozměry, baterie
Rozměry 256,5 × 184 × 24 mm
Hmotnost 1,3 kg
Baterie 48 Wh, 6 článků
Výkon napájecího adaptéru 47 W
Software
Operační systém Windows 7 Starter SP1 (32b)

Klávesnice, touchpad, displej a konektivita

Porty, konektivita, a notebook ze stran

Začněme na levé straně notebooku - zleva doprava je tu zdířka pro napájecí adaptér, síťový konektor RJ-45 od Ethernetu v rychlosti 1 Gb/s (od Realteku), port D-Sub (VGA), malinký výdech chlazení, dále HDMI (novinka!). akonec je tu jeden port USB 2.0.

Vepředu není kromě mřížky se dvěma reproduktory nic.Pokračujeme pravou stranou odpředu dozadu – slot na karty SD, MMC, MS, MS Pro, xD a příbuzné formáty, dva 3,5mm jacky pro připojení sluchátek/reproduktorů a mikrofonu, další dva porty USB 2.0 a na závěr ještě otvor pro zámek Kensington. Záda jsou prázdná.

Kontrolky jsou zde tři, vepředu na levé opěrce zápěstí, řádně oddělené. Je tu stavová kontrolka (modrá), kontrolka nabíjení (modro-oranžová) a kontrolka Wi-Fi (oranžová). Jen je škoda, že chybí kontrolka aktivity disku.
Vypínač najdete vlevo pod kloubem, má v sobě modrou kontrolku.

Dále tu máme od Broadcomu Wi-Fi 802.11n a nespecifikovaný Bluetooth.

Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270

Klávesnice

I když jde o netbook, klávesnice mi docela vyhovovala. Byla malá, to ano, ale Acer využil každý milimetr a okraje jsou skutečně až na okrajích základny, alespoň na šířku. Mezery mezi klávesami nejsou velké, takže jsou klávesy docela rozměrné. Oceňuji matné zpracování stejně jako celkem tiché psaní bez nějakých problémů s citlivostí.

Co se rozložení týče, levý Shift je krátký, pravý dlouhý, šipky jsou velmi nízké a nejsou hmatatelně oddělené (jako z důvodu úspory místa žádná klávesa). S místem se šetřilo i jinak, a Home či End tu jsou přístupné jen přes Fn. PgUp, PgDn, Ins či Del jsou ale samostatné knoflíky. Nezapomnělo se ani na kontextovou klávesu.

Co se psaní čísel týče, nepochopím, proč výrobci tak rádi používají tak zmatené Fn-bloky (nejde jen o záležitost Aceru). Když máte vypnutý Num Lock, píšete písmena, ale přes Fn nepíšete nic. Když jej zapnete, píšete čísla a přes Fn písmena.

Touchpad

Touchpad Synaptics je velmi široký, širšího rozložení než je formát displeje 16:9. Citlivý je v obou směrech zhruba stejně a až na drobné překlepy jsem s ním byl spokojen. Ovládá se multidotykově, scrollovat ale můžete i tradičním způsobem po straně, oboje touchpad zvládá a je na něm i nakreslená šipka scrollovacího pásu.

Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270

Tlačítka jsou z lesklého plastu, tenký spojený proužek. Není na škodu, že jsou spojená, stisknout můžete bez problému i obě naráz a citlivá jsou po většině své délky (samozřejmě směrem doprostřed se to horší). Jsou slyšet, cvakání je ale tlumené a ne příliš hlasité.

 

Displej

Co se displeje týče, u netbooku asi nemůžu chtít mnoho. Rozlišení na 10,1" úhlopříčce je klasických 1024 × 600 px. Viděl jsem i vyšší a osobně by mě více potěšilo alespoň 720p, faktem ale je, že je rastr dostatečně jemný, písmo malé a rozlišení běžné i mezi jinými výrobci. Potěšilo mě, že je matný. Aceru i jiným výrobcům už došlo, že u ultrapřenosného zařízení jako je netbook se někdy budete koukat i proti slunci. Matný je docela výrazně, což je jen dobře, bohužel je ale tentokrát povrch vidět trochu i na rozsvíceném displeji a onen šum trochu ruší rastr. Čitelnosti to ovšem moc nevadí.

Barvy mi přišly trochu nevýrazné, zejména červená, výsledky měření sondou přisuzují poměrně značné odchylky dE94 v celém spektru, které jsou zapříčiněny hlavně docela dost ustřelenou gammou (1,5 oproti nastaveným 2,2). Teplota barev už se ale neliší tolik drasticky a celkově asi barvy nejsou to, co byste na netbooku vyhledávali.

Pozorovací úhly byly vertikálně tradičně hodně špatné, překvapily mě ale v horizontálním směru, kde se barvy skoro vůbec nedeformovaly.

Svítivost: 16-178 cd/m2
Kontrast: 1:78

Statický kontrast 1:78 je spíše špatnou hodnotou, ale naměřil jsem podobné, někdy i horší hodnoty u velkých a mnohem dražších notebooků, takže k němu výtku nemám. Svítivost můžete regulovat od takřka neznatelných 16 cd/m2 do velmi příjemně zářících 178 cd/m2, které na matném povrchu bohatě stačí.

Hardware, výkon, HD Tune, CrystalDiskMark

Hardware - vnitřnosti

Vnitřní výbavu už jsem zhruba popisoval - je zde procesor Intel Atom N2800, novinka z řady Cedar Trail. 32nm čip je opravdu maximálně úsporný, celkem i včetně integrované grafické karty je TDP pouhých 6,5 W. Oproti starším Atomům se nijak nehnul výkon na takt a na jádro, přesto je ale N2800 o fous rychlejší, jde o dvoujádro, díky podpoře HyperThreadingu virtuální čtyřjádro, na 1,86 GHz, což je už docela pěkný takt. Samozřejmě to stále ani zdaleka nestačí na plnonapěťové procesory žádného výrobce, nicméně se výkon CPU části pomalu přibližuje AMD E-350.

Grafika umí v pohodě akcelerovat HD video

V Atomu najdete integrovanou grafiku Intel GMA 3650, resp. PowerVR SGX 545. Výkon je prakticky nulový, zlepšila se ovšem podpora technologií, akcelerace videa atp. . Přibyl port HDMI. Nebyl tedy problém připojit přes HDMI displej s rozlišením 1920 × 1080 px, na YouTube najít trailer k Avataru v 1080p a přehrát ho. Vše v pořádku, plynule a s využitím procesoru kolem 20 % (což je celkem běžné). To je pokrok. Bohužel grafika pořád podporuje maximálně jeden výstup, takže můžete připojit jeden monitor nebo používat integrovaný displej, ne oboje dohromady.

V čem je zakopaný pes? Procesor včetně grafiky mají dohromady 1 GB RAM. To je omezení Microsoftu, proto je tolik netbooků s Windows 7 Starter, 1 GB RAM a 320GB diskem. A i když jde o 32bitovou edici Starter se zakázaným Aerem, 1 GB RAM prostě opravdu nestačí a přijde mi jako největší brzda netbooku, a vlastně všech netbooků s Windows.

Disk je tu opět podle Microsoftu 320GB, a sice Western Digital WD3200BPVT. Jde o klasický 5400otáčkový disk s výškou 9,5mm. Brzdí jej ovšem řadič ve starém čipsetu.

 

Výkon

Procesor je opravdu pomalý, to je každému jasné u všech Atomů, ale kupodivu to nebyl nejslabší článek netbooku. Dvě jádra na 1,86 GHz už mají přece jen nějakou měřitelnou sílu a využitá na 100 % je najdete málokdy.

Netbook je totiž bržděn kombinací RAM a řadiče pevného disku. Vzhledem k tomu, že je zde nainstalován Windows 7, je RAM už po startu systému z větší části zaplněná. Po prvním spuštění jsem se doslova zděsil, ale stačilo přepnout napájecí profil na Vysoký výkon a hlavně odinstalovat bloatware, který se bohužel instaluje i sem, a netbook se začal chovat relativně svižně. Alespoň do té doby, než spustíte nějakou jinou aplikaci, například Internet Explorer s nekolika záložkami – RAM se zaplní a ke slovu se dostane stránkovací soubor, a disk je díky řadiči dosti pomalý, rychlost se tedy při trochu výraznějším multitaskingu propadá do hlubin – u netbooku si ale nevyberete.

Disk by měl být nominálně o dost rychlejší, přenosová sekvenční rychlost čtení by měla dosahovat zhruba dvojnásobku a přístupová doba přes 21 ms je také trochu v nepořádku. Jde opět o klasický problém všech Atomových netbooků.

Reálný výkon ale nebyl příliš zlý, pokud jste pracovali na adaptéru, a odinstalovali antivirus McAffee, nebyl velký problém prohlížet stránky na internetu. Jen říkám – pokud máte doma retail verzi Windows XP, doporučuji určitě levnější model s 2 GB RAM a bez systému, plus ideálně vypnout stránkovací soubor, rychlost bude na netbook téměř zázračná.

Výkon: Cinebench R11.5, x264 BenchMark HD v3.0, PCMark Vantage, 3DMark 06

Poznámka: Procesory a grafické karty nebyly měřeny na přesně srovnatelných konfiguracích.

Testy procesoru zde dávám ke srovnání. Atom N2800 je rychlý v porovnání se staršími jednojádrovými nebo pomalejšími dvoujádrovými kolegy, na plnonapěťové čipy se ale nedotahuje. AMD E-350 ale výkonově už není o tolik lepší. Na druhou stranu ale musíte brát v potaz, že v reálném využití bude Atom oproti grafům pomalejší, out-of-order zpracování instrukcí u E-350 a všech ostatních procesorů je na reálný multi-tasking pořád o něco rychlejším řešením.

Cinebench R11.5
[body, vyšší je lepší]

x264 BenchMark HD v3.0
2nd pass
[FPS, vyšší je lepší]

PCMark Vantage měří výkon počítače jako celku. Celkové skóre přibližně odpovídá celkové rychlosti typické práce na PC, je značně ovlivněno reálnou rychlostí disku a také procesoru, promítá se do něj ale vše, včetně třeba grafické karty. Uvádíme i HDD Score, resp. Storage Score, kde se zkoumá rychlost jednotlivých úkonů náročných na disk.

PCMark Vantage
celkové body a HDD Score
[body, vyšší je lepší]

3DMark 06 je starším herním benchmarkem, dobře ukazuje na výkon ve starších hrách z doby kolem roku 2006-2007. Testujeme ve standardním nastavení, tedy v rozlišení 1280 × 1024 px.

 

Zde se ovšem koná obrovská prohra Atomu proti AMD Brazos – opravdu nejde o herní platformu ani omylem, i když některé starší 3D tituly si v nízkém rozlišení na nejnižší detaily zahrajete, herní výkon grafiky připomíná rok 2000.

3DMark 06
[body, vyšší je lepší]

Zkoušel jsem testovat i Far Cry 2 z naší metodiky, pochopitelně jen v 720p bez vyhlazování, vše na nízké detaily. Výsledkem byl nehratelný průměr 4,72 FPS.

Výdrž, provozní vlastnosti, software

Výdrž, hluk a zahřívání

Acer uvádí u Aspiru One D270 nominální výdrž 8 h, stejnou jako u všech netbooků s šestičlánkovou baterkou. V klidu s vypnutou Wi-Fi bychom se dostali i výše, co se praktického využití týče, naměřili jsme:

  • Web (5 záložek v Chrome, obnovování každých 15-20 s, Wi-Fi, poloviční jas): 5:14 h
  • Film (720p MKV film ve smyčce v MPC-HC, Wi-Fi, poloviční jas): 6:19 h

Nenechte se zmást nízkou výdrží na webu – Chrome s pěti permanentně se obnovujícími weby plnými flashe dovede rychle zlikvidovat i velkou baterku výkonných notebooku, a Atom, ačkoli je úsporný, byl vytížen celou dobu na desítky procent, navíc byla plná RAM a disk musel neustále pracovat. Vyšší výdrž při přehrávání filmu je díky dobré akceleraci grafikou, kdy byl procesor vytížený méně a disk téměř vůbec. S výdrží jsem tedy spokojen.

Hluk byl vcelku průměrný, možná lepší, a celkem rovnoměrný. V klidu se ventilátor točí pořád, nicméně na minimální otáčky není moc slyšet. V zátěži se roztočí na maximální, což bych považoval za zvukový projev opravdu hlučného notebooku v klidu. Výsledkem je tedy poměrně kultivovaný šum.

Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270

Jak vás asi nepřekvapuje, ohledně zahřívání není u 6,5W kompletu CPU+GPU moc co mluvit. Malá levá opěrka byla vlahá, v zátěži mírně hřála, spodní strana notebooku také trochu hřála, chlazení je slabé, ale rozptylované teplo je takřka nulové, takže si netbook udržuje příjemně nízké teploty.

 

Zvuk, webkamera a napájení

Máte tu dva 1,5W reproduktory, a ačkoli jsem od netbooku čekal hrůzný zvukový projev, je zvuk příjemný. Nedočkáte se sice žádného velkého řevu a pochopitelně žádných basů, nicméně je zvuk celkem čistý a jak reproduktory směřují směrem k desce stolu, tvoří to iluzi prostorového šíření.

K webkameře není moc co říct – je tu malé 0,3Mpx nepopsané očko uprostřed rámečku nad displejem.

K notebooku se dodává 46,8W adaptér, transformátor a elektronika je v jednom těle společně s kolíky do zásuvky a od něj vede zhruba 2m kabel se zalomeným koncem. Z 5 % na 96 % jsem netbook nabil za 2:58 h.

Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270

Software

Je tu předinstalovaný Windows 7 Starter, a to v 32bitové (jediné dostupné) verzi. Oproti klasickým Windows 7 tu schází Aero - žádná kulatá průhledná okénka. I na obyčejných Windows byste je ale asi stejně vypnuli.

Co do dalšího softwaru – Acer svůj netbook sice nepřehltil, ale antivirus McAffee Internet Security je zde skutečně jak pěst na oko – zkušební verze tohoto programu mi vždy vadila svou neodbytností v nejhorší možnou dobu. Na Atomu s 1 GB RAM jsem ale poznal, kolik systémových zdrojů spolkne. Šlo tak o první cíl mého odinstalování, na netbooku nemá velký smysl provozovat antivirus. Jinak jsem neměl problém.

Výsledky testů a screenshoty

Výsledky benchmarků

Souhrnné testy výkonu PC
PCMark Vantage 2 079; Memories: 864, TV and Movies: Failed, Gaming: 1 403, Music: 2 422, Communications: 1 677, Productivity: 1 858, HDD: 2 681
PCMark 7 758; Lightweight: 858, Productivity: 487, Creativity: 1 188, Entertainment: 717, Computation: 781, Storage: 1 292
3DMark 06 421; SM2.0 Score: 168, HDR/SM3.0 Score: 126, CPU Score: 978
Windows 7 Experience Index 3,4; Procesor: 3,6; RAM: 4,5; Grafika: 5,9; Herní grafika: 3,4; Disk: 5,6
Herní testy
Far Cry 2 Benchmark
(1280 × 720, Low) 
Průměr: 4,72 FPS
Testy výkonu procesoru
CineBench R11.5 xCPU: 0,60 pts., 1CPU: 0,19 pts., OpenGL: n/a (příliš odchylek v kontrolním výpočtu)
x264 Benchmark HD v3.0 3,67 FPS
Testy výkonu pevného disku
CrystalDiskMark 3 (čtení) Seq: 74,0 MB/s; 512k: 229,2 MB/s;
4k: 0,455 MB/s; 4kQD32: 0,920 MB/s 
CrystalDiskMark 3 (zápis) Seq: 72,3 MB/s; 512k: 43,6 MB/s;
4k: 0,864 MB/s; 4kQD32: 0,922 MB/s
AS SSD Copy Benchmark ISO: 24,83 MB/s; 43,25 s
Program: 17,14 MB/s; 82,11 s
Game: 24,50 MB/s; 56,38 s 
HD Tune 2.55 Minimum: 34,7 MB/s; Maximum: 51,1 MB/s;
Průměr: 42,2 MB/s; Příst. doba: 21,2 ms
Testy výdrže
Výdrž web (čas) 5:14 h
Výdrž video (čas) 6:19 h

 

Acer Aspire One D270 - výsledky Acer Aspire One D270 - výsledky Acer Aspire One D270 - výsledky Acer Aspire One D270 - výsledky Acer Aspire One D270 - výsledky Acer Aspire One D270 - výsledky Acer Aspire One D270 - výsledky Acer Aspire One D270 - výsledky Acer Aspire One D270 - výsledky Acer Aspire One D270 - výsledky Acer Aspire One D270 - výsledky Acer Aspire One D270 - výsledky Acer Aspire One D270 - výsledky Acer Aspire One D270 - výsledky Acer Aspire One D270 - výsledky Acer Aspire One D270 - výsledky Acer Aspire One D270 - výsledky Acer Aspire One D270 - výsledky Acer Aspire One D270 - výsledky

Závěr, plusy a mínusy

Závěr

Závěr se nese ve vcelku jednoduchém duchu. Pokud máte k dispozici operační systém, můžu Acer Aspire One D270 s klidným srdcem doporučit. Levná varianta bez OS se 2 GB RAM vás přijde jen na 6390 Kč, a to je perfektní nabídka. Pokud sháníte netbook se vším všudy, bude to trochu komplikovanější.

V první řadě musím pochválit design. Nebyl jsem sám, komu se vlnka na víku moc líbila, černý minimalistický netbook je stylový. V druhé řadě mě zaujal matný displej, ten je sice dnes téměř samozřejmostí, oproti dřívějším dobám jde ale o vítané zlepšení. Netbook je jen 24 mm silný, což je také docela slušné číslo.

 

Co se hardwaru týče, musím řít, že dvoujádrový Atom už není tak pomalý, na 1,86 GHz už se na něm dá základně pracovat bez problémů. Krize ovšem není v něm, ale jen v 1 GB RAM. To je společný jmenovatel všech netbooků s předinstalovanými Windows – limitace Microsoftu, stejně jako jen 320GB disk. Čipset s řadičem na tom také nebyl nejrychleji.

Z hardwaru mě ale velmi potěšila integrovaná grafika. S hraním se můžete rozloučit, ale to je jasné ze smyslu zařízení, potěšila mě akcelerace HD videa, jaké je karta schopna. Celý procesor včetně ní má max. spotřebu jen 6,5 W, takže je samozřeujmostí docela solidní výdrž. Musím říct, že přes 6 h přehrávání 720p filmu je dobrý výkon. Výstup přes HDMI na vysoké rozlišení je taky fajn.

Plusy / mínusy
pěkný design 1 GB RAM je málo (podmínky Microsoftu)
tloušťka 24 mm disk je bržděn řadičem
nejrychlejší Atom zbytečný software
grafika akceleruje HD video  
dobrá výdrž  
matný displej  
HDMI výstup  
barevné varianty

.

Acer Aspire One D270-28Dkk
Cena s DPH 7 390 Kč
Zapůjčil Acer ČR
Hardwarová výbava
Procesor Intel Atom N2800
Počet jader (virtuálních) 2 (4)
Frekvence 1,86 GHz
Max. frekvence (turbo) -
Operační paměť 1 GB DDR3 1066 MHz
Pevný disk (velikost) 320 GB
Pevný disk (typ, rychlost) HDD, 5 400 ot./min.
Optická mechanika -
Displej 10,1", 1024 × 600 px, matný
Grafická karta

Intel GMA 3650 (PowerVR SGX 545) - integrovaná

Rozhraní
Výstupy na monitory VGA (D-Sub), HDMI
Porty (s výjimkou USB) LAN (Ethernet), 2× 3,5mm audio                                                    
Počet portů USB 2.0 3
Počet portů USB 3.0 -
Čtečka paměťových karet SD/MMC/MS/MS Pro/xD
Bezdrátové sítě Wi-Fi 802.11n, Bluetooth
Rozměry, baterie
Rozměry 256,5 × 184 × 24 mm
Hmotnost 1,3 kg
Baterie 48 Wh, 6 článků
Výkon napájecího adaptéru 47 W
Software
Operační systém Windows 7 Starter SP1 (32b)

 

Galerie fotografií

Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270 Acer Aspire One D270

MMF24

 

.

Byl pro vás článek přínosný?