Hlavní navigace

Acer má nejtenčí 15" ultrabook a boží herní křeslo se třemi monitory [IFA 2018]

29. 8. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Acer těsně před zahájením veletrhu IFA představil na akci next@acer několik nových produktů. Nejvíce zaujal notebook Swift 5 a herní křeslo Thronos. Ultrabook Swift 5 je aktuálně nejtenčí patnáctkou na světě, navíc s hmotností pod jeden kilogram. Tloušťka je konkrétně 15,9 mm. Swift 5 má dotykový IPS displej s rozlišením Full HD a velmi tenké rámečky (pod 6 mm). Pro Acer je Swift 5 zásadním počítačem, kterým se prý budou jeho uživatelé chlubit. Čtrnáctipalcová verze má původní šasi jen s inovovaným hardwarem, patnáctka je zcela nová. O výkon se u ní starají procesory Intelu osmé generace, buď Core i7-8565U nebo Core i5-8265U, k tomu až 16 GB operační paměti a až 1TB NVMe SSD. Acer u něj slibuje až desetihodinovou výdrž.

Nejtenčí patnáctce nechybí konektory

Výbava zahrnuje gigabitovou Wi-Fi, přihlašování přes Windows Hello, čtečku otisků prstů a klávesnici s podsvícením. Mezi porty najdete moderní USB-C, USB 3.1 i HDMI. Bohužel chybí numerický blok kláves, který se prostě nevešel. Díky tenkým rámečkům je notebook velký spíše jako 14" notebook.

Konstrukce ultrabooku se snaží o lehké a současně pevné provedení. Acer použil (a již déle používá) slitinu hliníku, hořčíku a lithia alespoň pro spodní a horní kryt, když už ne pro úplně celé šasi. 15" Swift 5 bude podle konfigurace stát od 28 500 Kč (€ 1099).

Nového provedení se dočkal i model Swift 3, který je dostupný ve velikostech 13,3 i 14". Ten už se nesnaží o co nejnižší hmotnost nebo tenkost, stále se drží na pěkných 1,3 kg a jeho víko displeje lze navíc otevřít do plných 180°. Swift 3 má na boku také slot na SIM kartu a současně alespoň čtečku menší microSD. Tento model bude díky ceně pravděpodobně mnohem prodávanější.

Swift_5_SF515-51T_11 Acer Swift 5

Jeho 14" varianta je neznatelně těžší a současně tenčí. Prakticky stejná nabídka hardwaru se liší hlavně v tom, že můžete mít alespoň slabší dedikovanou grafiku GeForce MX150 a současně nabízí i čtečku SD karet. Ten stejný 14" ultrabook existuje ještě v odlišném a mírně větším provedení (SF314-56), do kterého se spolu s diskem SSD vejde i klasický pevný disk.

Nový Swift 7 jen tak nebude

Acer zde krátce předvedl i model Swift 7, který je tak tenký, že byste jej mohli podstrčit pode dveřmi. Bohužel jej ukázal opravdu jen na pódiu a reálné kusy se dostanou do prodeje možná až za několik měsíců.

Aspire_7_07 Acer Aspire 7

Kromě řady Swift Acer stále inovuje i starší Aspire. Zde je zajímavý 15,6" Aspire 7 s dedikovanou grafikou Radeon Vega, 4K IPS displejem, hmotností 1,5 kg a SSD v poli RAID0. V prodeji bude za cenu od 23 500 Kč. Levnější Aspire 5 a Aspire 3 už jsou určené pro nenáročné uživatele.

Z herního světa má Acer svou značku Predator, ale také Nitro. Dlouho se čekalo na monitor, který bude mít vše, tak teď už tu takový je, Predator XB273 je 27" herní monitor s rozlišením 4K, podporou technologie G-Sync, HDR a obnovovací frekvence 144 Hz. Acer si jej cení na zhruba 39 000 Kč (€1499).

Nitro_XV2_02   Predator_XB3_02

Pro majitele grafických karet AMD se ale bude více hodit monitor Nitro XV273K s technologií Freesync. HDR a 144 Hz u něj zůstávají. V nastavení lze zvolit z jedenácti úrovní černé, pro hráče docela užitečná funkce. Acer si jej cení na 27 000 Kč (€1049) a v nabídce má i verzi s TN matricí nebo s rozlišením 1440p, které je pro 27" úhlopříčku přeci jen vhodnější.

Predator_Thronos_01 Acer Thronos

Letos Acer překvapil herním křeslem. Pod jménem Predator Thronos se skrývá metr a půl velká kovová konstrukce s židlí, místem pro počítač a možností osadit tři 27" monitory. Acer k tomu samozřejmě nabízí celou sadu herního příslušenství.

KL24

 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.