Hlavní navigace

Adobe uvedlo Photoshop a Premiere Elements 2018. Otevřou vám oči a vyberou nej záběr

6. 10. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Adobe tento týden představilo nové nástroje pro úpravu fotografií a videa. Photoshop Elements a Premiere Elements přeskočily dvě číslovky a aktuální verze nese rovnou označení 2018. Jak už je zvykem, oba software jsou postaveny mimo balíček Creative Cloud, takže si je můžete koupit jednorázově a zůstanou vám napořád. Nemají sice tolik funkcí jako velký Photoshop nebo Premiere Pro, ale také jejich cílová skupina je jiná.

Elements 2018 zlepšují správu knihovny, přinášejí tvorbu jednoduchých prezentací a dostaly také další typy průvodců úpravami, které vám pomohou s editací fotek i videí tak, jako to dělají profíci.

Photoshop Elements 2018 dostal novou funkci pro automatický výběr nejlepších fotek. To když mu jich po dovolené předhodíte několik stovek, software vybere jednotky nebo desítky těch dobrých. Novinkou je dále automatický výběr objektů (typicky postav) a jejich oddělení od pozadí. Přibyla též funkce, která fotografovaným lidem na skupinové fotce otevře oči, pokud mrkli. Pochopitelně ale musíte mít i fotky, na které jsou oči otevřené.

Premiere Elements 2018 přidává mimo jiné nástroj pro automatický střih záběrů a virtuální foťák, který z videa vytvoří statické snímky.

MMF24

Oba nástroje zvlášť stojí přibližně po 100 eurech (2600 Kč). Při nákupu obou ve zvýhodněném balíčku zaplatíte jen 150 eur (3900 Kč). Kompletní seznam změn a novinek najdete na webu Adobe (zde a zde).

Byl pro vás článek přínosný?