Hlavní navigace

Air Bank pookřála. Klientům nabídne i Google Pay

21. 8. 2019

Sdílet

Air Bank loni na jaře spustila bezkontaktní platby mobilem pomocí vlastní androidové aplikace My Air. A od té doby stále vysvětluje, proč nenasadila univerzální a někdy i pohodlnější Google Pay. Firma sice tvrdila, že řešení Googlu zváží, zároveň jej ale shazovala.

Z pohledu placení v obchodech jde totiž o rovnocenné varianty. Placení s My Air má naopak výhodu v tom, že nemusíte aplikaci Googlu poskytovat žádné údaje o svých platbách, vše máte dál na jednom místě u nás,“ tvrdí banka.

Dnes však Air Bank oznámila, že do konce roku 2019 opravdu nabídne i Google Pay a s ním také hodinkové systémy Fitbit Pay a Garmin Pay. Samozřejmě zůstává i Apple Pay a stávající aplikaci My Air bude zatím podporovat také.

TIP: Které banky přinesou v roce 2019 placení mobilem?

Air Bank má 720 tisíc klientů a spravuje jim 808 tisíc běžných a 461 tisíc spořicích účtů. Dle posledních informací využívá placení mobilem 145 tisíc klientů, z toho 68 tisíc tvoří Apple Pay a 77 tisíc pak My Air. Celkově již lidé pomocí mobilu zaplatili 9,1 milionu nákupů za 3,5 miliardy korun.

CS24

Platby mobilem si v aplikaci My Air zapnulo 145 tisíc klientů. Podle dostupných statistik tak tento způsob placení pro Android patří k nejvyužívanějším mezi jednotlivými bankami v Česku. Svět placení jde ale rychle vpřed a některé nové možnosti by klienti s naším řešením využívat nemohli. A proto jsme začali připravovat platby Google Pay, které mají velký potenciál hlavně v oblasti online nákupů,“ říká Filip Zavřel, vedoucí Oddělení každodenních služeb Air Bank.

Zdroj: Air Bank

Byl pro vás článek přínosný?