Hlavní navigace

Aktualizace pro Windows 10 operátoři oficiálně zdržovat nebudou

18. 5. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Je zajímavé, jak zásadní věc původce někdy neoznámí s velkou pompou, ale naopak ji pohřbí do dlouhého blogového příspěvku. Do takového příspěvku, že si toho svět všimne až s několikadenním zpožděním. Vzpomínáte na projekt Milkyway?

Microsoft v březnu na konferenci WinHEC prozradil, že plánuje distribuci operačního systému Windows 10 pro mobily zvládnout do šesti týdnů od vydání. Což je ambiciózní a nereálné, vezmeme-li v potaz operátory, případně i výrobce, kteří upgrade neschválili. Fragmentace v ekosystému Windows Phone není tak patrná jako v případě Androidu.

 

Přesto někteří uživatelé na aktualizaci systému někdy čekají měsíce. Teď už víme, že distribuci aktualizací Windows 10 oficiálně nebudou mít v rukou operátoři. Prozradil to příspěvek z konference Ignite. Dává to smysl, protože Windows Update drží pod palcem Microsoft, přičemž tato služba bude na každém zařízení s Windows 10, ať už je to počítač, nebo smartphone.

CS24

Přesto podle ZDNetu nebudou operátoři úplně zapomenuti. Budou dostávat raná sestavení k testování, a to pravděpodobně před distribucí v rámci programu Windows Insider. Patrně tak dostanou šanci se účastnit vývoje nových verzí Windows. Stávající aktualizační systém ale operátoři kontrolují, takže není jasné, jak hodlají Redmondští dokázat, aby do šesti týdnů všechny telefony s Windows Phone 8.1 povýšily na Desítky.

Zdroj: Blogging Windows via ZDNet

Byl pro vás článek přínosný?