Hlavní navigace

Amazon Cloud Drive: další webové úložiště, které vydává klienta pro PC

3. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Byli bychom překvapení, kdybyste již nebyli unaveni ze všech těch novinek tykajících se cloudových úložišť. Dropbox, SkyDrive a Google Drive se bijí o naši přízeň, dvě čerstvé novinky ale prozatím dokázaly maximálně to, že nás prozatím přes veškerou snahu od zažitého Dropboxu neodlákají. Většinou nenabízí tolik, co on. Sotva cloudový humbuk zvolnil, přispěchal s klientem pro Windows (a Mac) také Amazon. Ten nabízí 5 GB prostoru zdarma, můžete si však za slušný peníz kapacitu dokoupit. Firma aplikuje strategii jeden gigabajt za jeden dolar. Můžete si tak pořídit až 1000 GB za 1000 dolarů ročně.

Všechny placené plány nyní mají velkou výhodu: dokud budete platit, můžete do cloudu ukládat písniček, kolik chcete. Zdarma dostupná 5GB edice pojme písniček tisíc, ale už když si předplatíte pouhých 20 GB, můžete na web nahrát neomezený počet songů. A to je zajímavá nabídka, ne? Aby Amazon nebyl pozadu, vydává nyní také aplikaci pro počítače. Dosud jste jeho úložiště mohli používat pouze skrze webové rozhraní, podobně domu bylo například u SkyDrive, ale klient je vždy žádaný. Tak ho tu máme. Žádné zázraky nebo originalitu nečekejte, je spíš do počtu.

 

Dokonce můžete být po jeho instalaci nepříjemně překvapeni, protože v jistém ohledu nesplňuje základní požadavky. Jakýkoli soubor můžete odeslat prostřednictvím kontextové nabídky, případně ho můžete přetáhnout na ikonu v oznamovací oblasti. Bohužel a kupodivu se ale nekoná automatická synchronizace lokálních složek s těmi na serveru. Amazon Cloud Drive prozatím nefunguje jako Dropbox, tohoto klienta využijete maximálně pro nahrávání do vzdáleného úložiště. Nutno podotknout, že ani webová verze není nejpropracovanější a ovládá se dosti krkolomně. Chybí nám zde mj. i sdílení.

Podle dostupných informací aplikace hlásí kompatibilitu s Windows Vista a Windows 7, nikoli však s Windows XP. Základní údaje o Amazon Cloud Drive naleznete na amazon.com/clouddrive, klienta pro počítač pak stáhnete odtud.

CS24

Galerie

Amazon Cloud Drive: klient pro Windows Amazon Cloud Drive: klient pro Windows Amazon Cloud Drive: klient pro Windows Amazon Cloud Drive: klient pro Windows Amazon Cloud Drive: klient pro Windows Amazon Cloud Drive: klient pro Windows Amazon Cloud Drive: klient pro Windows Amazon Cloud Drive: klient pro Windows Amazon Cloud Drive: klient pro Windows Amazon Cloud Drive: klient pro Windows Amazon Cloud Drive: klient pro Windows Amazon Cloud Drive: klient pro Windows Amazon Cloud Drive: klient pro Windows Amazon Cloud Drive: klient pro Windows Amazon Cloud Drive: klient pro Windows

Zdroj: The Register

Byl pro vás článek přínosný?