Hlavní navigace

AMD Brazos 2.0 a Trinity za dveřmi: nová generace APU nejen pro notebooky

20. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na oficiálním blogu AMD se objevila zajímavá zpráva. Známý výrobce procesorů a grafik oznámil, že již během minulého čtvrtletí začali výrobcům notebooků dodávat nové APU druhé generace, známé jako Brazos 2.0 a Trinity. Doba, kdy se notebooky, all-in-one PC a desktopy začnou prodávat, je prý již za dveřmi.

Čtěte také:

Brazos 2.0 navazuje na současnou generaci Brazos, tedy nízkonapěťové dvoujádrové procesory, které možná znáte jako C-50 a 60 a E-300, 350 a 450. Jsou to APU určené pro levné notebooky, ve kterých poskytují základní výkon, postačující na nenáročnou práci (prohlížení webu, přehrávání HD videa), což kombinují s nízkou cenou a slušnou spotřebou. Nová, druhá generace by v tomto trendu měla pokračovat.

 

Zatímco Brazos je architektura určená výhradně pro notebooky, Trinity je univerzálnější a navazuje na současné Llano, tedy APU označovaná jako A4, A6 a A8. S nimi AMD hodlá konkurovat Intelu jednak cenou, jednak grafickým výkonem. Tato APU by se měla objevit mimo jiné i v noteboocích, které by přímo měly konkurovat Intelovským Ultrabookům – AMD pro ně má pracovní označení Ultrathin.

KL24

Stejně jako Llano se i Trinity podívá nejen do notebooků, ale i do stolních počítačů.

Zdroje: AMD, Engadget

Byl pro vás článek přínosný?