Hlavní navigace

AMD dává zadarmo hry ke všem Radeonům RX 6000. Bonus je i k levným RX 6500 XT a 6400

9. 11. 2022

Sdílet

Zdroj: AMD
Zatímco se pozornost soustředí na novou generaci grafik, spustilo AMD akci na podpoření prodejů stávajících karet generace Radeon RX 6000. Ke všem teď dostanete hru zadarmo, k většině dokonce dvě.

Není to tak dávno, co jsme tu informovali o rozdávání her zadarmo k hardwaru AMD – firma dává hru Uncharted: Legacy of Thieves Collection k procesorům Ryzen 5000 (i jednomu generačně staršímu lowendovému Zenu 2), což by mělo trvat až do konce roku. Teď bude podobný bonus také ke grafikám, ale jednat se bude už o hry dvě.

Situace je asi analogická akci u procesorů – vychází nová generace GPU a těch stávajících je pořád na skladech partnerů zřejmě dost a dost. Proto je tato nabídka vztažená na grafiky generace Radeon RX 6000, a nikoliv na ty nové (i když se asi nedá vyloučit, že ty k ní budou přidány po jejich vypuštění do prodeje, které bude až za měsíc).

Obsahem „bundlu“ jsou dvě hry zadarmo. První je The Callisto Protocol, survival horror hra, která vyjde 2. prosince. Druhá pak Dead Island 2, akční hra, který by měla vyjít až 3. února. Oboje tedy nové tituly a dostáváte verzi pro PC, samozřejmě. První hru na platformě Steam, licence na tu druhou je ale přes platformu Epic Games Store.

AMD Raise the Game Bundle Q4 2022 1600 AMD Raise the Game Bundle Q4 2022 (zdroj: AMD)

Abyste tyto hry dostali, musíte teď (akce začala 8. 11.) pořídit novou grafiku Radeon u jednoho ze spolupracujících prodejců, který vám k ní přidá kupony nebo kódy, s nimiž si licence na hry vyzvednete. U nás tyto spolupracující obchody bývají Alza.cz, CZC.cz a TSBohemia.cz plus také Datacomp.sk na Slovensku. Včera ještě žádný z nich neměl aktualizovaný katalog a nepřipsal hry zadarmo k jednotlivým položkám, takže s objednáváním v případě zájmu ještě počkejte, než bude bonus v nabídce explicitně uvedený.

Tato nabídka se týká všech zatím vydaných grafik Radeon RX 6000 pro desktopové počítače, ale zdá se, že ne herních notebooků s jejich mobilními podobami. Obě dvě hry v balíčku dostanete ke kartám od Radeonu RX 6600 výš přes modely 6600 XT, 6650 XT, 6700 (nedávno vydaný ne příliš rozšířený model s 10GB pamětí), přes 6700 XT a 6750 XT, 6800, 6800 XT, 6900 XT až k RX 6950 XT.

Hry zadarmo v rámci AMD Raise the Game Bundle Q4 2022 Hry zadarmo v rámci AMD Raise the Game Bundle Q4 2022 (zdroj: AMD)

Dvou nejlevnějších modelů na trhu, Radeonu RX 6500 XT a Radeonu RX 6400, se to týká také, ale v omezené formě, kdy k nim bude jenom jedna z těchto her, a tou je Dead Island 2. Hry zadarmo by asi jinak mohly být přidávané i u celých hotových sestav, v nichž je použitá některá z karet na seznamu, ale opět jen u spolupracujících prodejců a je třeba se řídit tím, jestli je v e-shopu u dané položky bundle uvedený.

Tato akce bude trvat poměrně dlouho, takže není nutné spěchat, měla by být k dispozici i po novém roce. V podmínkách je uvedeno, že má trvat až do 4. 2. 2023 a kupony pak bude třeba uplatnit do 4. 3. 2023. Je také uvedeno, že bude třeba nárok uplatnit na počítači, který má dotyčný typ grafické karty nainstalovaný (přesný typ, který jste zakoupili, a sériové číslo se ale už nekontroluje).

Zdroje: AMD (1, 2)

Byl pro vás článek přínosný?