Hlavní navigace

AMD má nového ředitele

18. 7. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Hector Ruiz odchází z pozice generálního ředitele AMD. Představenstvo společnosti zvolilo jako nového CEO Dirka Meyera, který doposud zastával funkci provozního ředitele (COO); Hector Ruiz bude nadále působit jako předseda představenstva. Minulý rok Ruiz prohlásil, že nemá v plánu odstoupit, takže se nyní spekuluje, že byl „odejit“.

Ruiz v pozici CEO působil od roku 2002 a často je mu vyčítáno, že nedokázal zužitkovat úspěch architektury K8 a dovedl AMD do bídné situace, ve které je teď. Kontroverzní je podle mnohých i koupě ATI Technologies, které se nepovedl grafický čip R600 a od doby odkoupení je v prodejnosti válcována Nvidií. Mezi jeho úspěchy se naopak počítá soudní rozepře s Intelem, ve které bylo dokázáno, že největší světový výrobce procesorů poškodil AMD používáním nekalých obchodních praktik.

Dirk Meyer pracuje v AMD od roku 1995. Začínal jako inženýr, od roku 1996 šéfoval vývoji procesorů architektury K7. Procesor Athlon pak AMD zajistil jedno marketingově významné vítězství, když jako první překonal hranici 1 GHz.

KL24

Nemohl jsem si nevšimnout, že mnoho lidí považuje Hectora Ruize za výhradního viníka všech současných problémů AMD. Pravda je ovšem taková, že Dirk Meyer z pozice COO měl také významný vliv na řízení společnosti a některá špatná rozhodnutí tedy jdou na vrub také jemu. Každopádně mi nezbývá než Meyerovi popřát, aby se za jeho vlády AMD dařilo lépe.

Zdroj: tisková zpráva AMD, výsledky hospodaření; X-bit labs

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku