Hlavní navigace

Android 4.0 používá 0,6 % zařízení, Galaxy Nexusů se prodalo maximálně 1,4 milionu

4. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Googlu se Vánoce opravdu vydařily. Jak jsme již psali, přes svátky Google aktivoval 3,7 milionu zařízení s Androidem. A nyní již i víme, že mezi nimi byla i spousta modelů s ICS.

Přechod na nejnovější verzi systému tak nabírá na relativně velkých otáčkách, když vezmeme v úvahu, že nová verze systému se oficiálně může zatím používat pouze na novém Galaxy Nexusu (ten zřejmě ve spoustě zemí dominoval vánočním dárkům) a Nexusu S, který již svou aktualizaci také dostal. Připočítat musíme také malou část neoficiálních ROM, kterou si geeci upekli na vlastní triko.

Graf

Řeknete si: „0,6 %, to nic není.“, pojďme ale chvilku počítat. Google naposledy zveřejnil přesný počet aktivovaných zařízení 16. listopadu, kdy překročil metu 200 milionů zařízení. Také upřesnil, že každý den průměrně aktivují dalších 700 000 zařízení. Od 16. listopadu do 3. ledna (kdy Google vydal porovnání verzí) uběhlo 47 dní (to máme přibližně dalších 32,9 milionu zařízení). A zapomenout taktéž nesmíme na Vánoce, kdy se počet aktivací více než zdvojnásobil (+ dalších 2,3 milionu). Plus mínus nějaký ten milion by tak Google měl v současné době mít zaregistrováno něco kolem 235,2 milionu zařízení s Androidem.

MMF24

A 0,6 % z takového čísla už není tak málo – přesněji to je 1 411 200. Do této hodnoty můžeme zařadit Galaxy Nexus, možná Nexus S (chvíli dostával aktualizace na Android 4.0) a pár vlastních nebo uniklých ROM. I kdyby ale v nejlepší případě celých 1,5 milionu patřilo vlajkové lodi Galaxy Nexusu, je to slabé číslo oproti iPhonům. Apple za první tři dny po startu dokázal prodat čtyři miliony iPhonů 4S.

Zdroj: Android Developer

Byl pro vás článek přínosný?