Hlavní navigace

Hry z mobilů zamíří PC. Budou vycházet přímo na Steamu

Sdílet


Na Steamu je momentálně přes 30 000 her, v budoucnu by se ale katalog mohl klidně znásobit. Společnost BlueStacks vyvíjející stejnojmenný emulátor Androidu pro PC totiž vytvořila nástroj Inside, který mobilní tituly převede do jednoduché spustitelné podoby pro počítače a který nahradí platební systém Googlu tím od Steamu. Vývojářům tak značně ušetří práci při portování her.

Firma již dodala sadu pro převod her studiím jako KOG (Elsword), Funplus (King of Avalon) nebo Fabled (Pirate Outlaws, na Steamu již je) a oslovit chce i další. Láká je mj. na to, že ač je PC hráčů méně, jsou zase věrnější a ochotnější ve hrách utrácet.

TIP: Jedna aplikace pro všechny hry. GOG Galaxy 2.0 zastřeší Steam a spol.

BlueStacks funguje již od roku 2011 a dle informací tvůrců jejich emulátor využívá přes 300 milionů lidí. Aktuální BlueStacks 4 je založen na Androidu 7.1, takže podporuje i nejnovější aplikace a hry. Oproti dřívějším verzím také slibuje lepší optimalizaci (běží až osmkrát rychleji než BlueStacks 3). V emulátoru je možné přihlásit se k několika googlovským účtům, a mít tak přístup k různými profilům Play Storu. Nástroj se samozřejmě stará také o převod dotykového ovládání. Využívat lze gamepad, myši a libovolně lze napamatovat i tlačítka klávesnice.

Zdroj: VentureBeat

Byl pro vás článek přínosný?