Hlavní navigace

Android Pay je v Česku. Ode dneška jej podporují mBank, Moneta a J&T

14. 11. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce
Placení mobilem se pro nemálo lidí v Česku stává realitou.

Očekávaná novinka je tady, Google dnes oficiálně spouští mobilní platební službu Android Pay v Česku (a Brazílii). Tisková konference, na které se dozvíme přesné detaily, proběhne až v 10:30. Na webu Googlu jsou už informace černé na bílém.  

Představení Android Pay živě

Průběžně aktualizováno

[8:32]Z nápovědy je patrné, že Android Pay podporují Moneta, mBank a J&T. Pokud u nich máte kartu, už si můžete nainstalovat Android Pay z Play Storu. V ní pak přidáte libovolnou debetní či kreditní kartu od Visa nebo Mastercardu. (J&T nevydává Visu, u mBank není podporovaná mNálepka).

[8:40] – Do konce roku (začátkem prosince) bude Android Pay podporovat i Komerční banka.

[8:40] – Aktivní už je též infoweb android.com/pay. Z něj se dozvíte, jak služba funguje a že ji u nás podporují výše zmíněné banky a že brzy přijde i KB.

Android Pay podporují mBank, Moneta a J&T Android Pay podporují mBank, Moneta a J&T

[8:54] – Z popisu je patrné, že u plateb do 500 Kč stačí telefon pouze probudit a mobil přiložit k terminálu. Nad tuto částku se musí i odemknout. Mobilem lze platit na vše bezkontaktních terminálech.

[10:11] – Úspěšně jsme mobilem zaplatili první kávu – v kavárně tuší zhruba napůl, jaký průkopnický čin umožnili. :)

[10:50] – Služba byla oficiálně spuštěna Taťánou le Moigne, ředitelkou českého a slovenského Googlu. Jak jsme se ovšem přesvědčili sami dříve v kavárně, platby již byly aktivní několik hodin před tímto symbolickým aktem.

[11:10] – Na tiskové konferenci jsme dozvěděli prakticky jen to, co jsme už věděli dříve. Např. názvy dalších bank, jež by bezkontaktní platby mohly časem podporovat, Google prozradit nechce, dokud nebudou jednání dovedena do cíle.

[13:30] – V samostatném článku shrnujeme jsme naše první zkušenosti s platebním systémem Android Pay, kde jej popisujeme včetně podrobností a specifik.

[14:10]mBank dnes vydala kompletně přepracovanou aplikaci, která Android Pay podporuje.

KL24

[18:25] – Android Pay vyžaduje Android 4.4 KitKat, telefon nesmí mít root a musí používat nějaký typ zámku (pin, otisk, sken očí, gesto apod.)

[18:33] – Google prozradil, že Android Pay brzy zamíří i na Slovensko.

Byl pro vás článek přínosný?