Hlavní navigace

Apple Arcade nabídne 100+ exkluzivních her za 139 Kč měsíčně

12. 9. 2019

Sdílet

Již tento měsíc spustí Apple svou ambiciózní herní službu Arcade. Budou na ní tituly, které nenajdete nikdy jinde, a všechny si budete moci vyzkoušet za pakatel. Cupertinská společnost vsadila na model předplatného a za 139 Kč měsíčně nabídne přístup k celému katalogu. Předplatné je dokonce sdílené v rámci rodiny až o šesti členech. Uživatelé si navíc budou moci službu vyzkoušet na měsíc zdarma.

Hry budou fungovat i bez připojení k internetu, nemají žádné reklamy, mikrotransakce ani pay-to-win mechanismy. Půjde vesměs o rodinné hry spíše menšího rozsahu. Arcade rozhodně nebude soupeřit s AAA tituly, které jsou na PC, PS4, Xboxu One nebo ani na Switchi. Není to ovšem hendykep, více uživatelů dnes hraje mobilní hry než ty velké konzolové.

TIP: Vše o nových iPhonech 11, 11 Pro a 11 Pro Max

Arcade přitom není čistě mobilní službou, fungovat bude na všech platformách Applu s výjimkou hodinek. Všechny hry budou dostupné pro iPhony, iPady, krabičky Apple TV a také Macy. Postup ve hře se synchronizuje, takže půjde plynule navazovat na jiném zařízení. Ovládání bude přizpůsobené dotykovým obrazovkám, klávesnicím, myší i gamepadům (včetně těch pro PS4 a Xbox One).

TIP: Rozhovor s Jakubem Dvorským (Amanita) o proměnách herního průmyslu

Po spuštění služby bude v katalogu přes 100 her od desítek různých studií. Jsou mezi nimi i velké ryby jako Ubisoft, Konami, Sega, Bandai Namco, Square Enix, Devolver, Capcom nebo Lego. Zatím neoznámenou hru pro Arcade uvede také české studio Amanita, které stojí za Samorostem, Machinariem nebo naposledy Chuchelem. Ukázky a stručné popisky vybraných her jsou k vidění na apple.com.

CS24

Brány Apple Arcade se otevřou již 19. září na iPhonech, k hraní bude potřeba ten den vydaný iOS 13. Od 30. září dorazí též na iPadOS a tvOS 13. Během října se dočká i macOS Catalina.

Zdroj: Apple

Byl pro vás článek přínosný?