Hlavní navigace

Apple blíž k Evropě. V Dánsku a Irsku postaví datacentra za 1,7 miliardy eur

23. 2. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Cupertinská společnost dnes oznámila, že do výstavby nových datacenter v Evropě investuje 1,7 miliardy eur. Jedno centrum vyroste v irském County Galway a druhé na Jutském poloostrově v Dánsku. Každé z nich zabere 166 000 metrů čtverečních a budou kompletně napájené obnovitelnými zdroji energie.

Těší nás pokračující úspěch v Evropě a jsme hrdí na to, že naše investice podporují komunity napříč kontinentem. Tato nová významná investice je dosud naším největším evropským projektem. Jsme nadšení, že rozšíříme své činnosti, vytvoříme stovky pracovních místě a představíme jednu z nejpokročilejších ekologických stavebních řešení vůbec,“ říká šéf společnosti Tim Cook.

 

Apple dle svých slov dal práci 672 000 Evropanům, mezi něž ale počítá i 530 00 lidí spojených s vývojem aplikací pro iOS. Samotný Apple v 19 evropských zemích zaměstnává 18 300 hlav a jen za poslední rok nabral 2 000 nových.

Datacentra chce firma spustit v roce 2017. Budou na nich stát všechny online služby jako iTunes Store, App Store, iMessage, Mapy a hlasová asistentka Siri.

Zdroj: Apple

Byl pro vás článek přínosný?