Hlavní navigace

Apple bude zřejmě prodávat nový iPhone 12 bez nabíječky a sluchátek

30. 6. 2020

Sdílet

Zdroj: macrumors
V nové generaci iPhonů již nebude nabíječka. Alespoň to tvrdí analytik finanční společnosti TF International Securities Ming-Chi Kuo, ale také analytici z Barclays. A kromě nabíječky mají chybět i sluchátka EarPods.

Pro Apple to může být jednoduchá cesta, jak snížit cenu novinky. IPhone 12 totiž bude prodražovat podpora 5G a ač Apple šetřit samozřejmě nemusí, marketingově by to nevypadalo dobře. Nový iPhone by měl na trh přijít za podobnou cenu jako iPhone 11.

Jediné příslušenství by měl být kabel s konektorem Lightning na jednom konci a USB-C na druhém. Apple také zřejmě představí novou 20W nabíječku s podporou USB Power Delivery, ale bude ji prodávat samostatně.

Nové majitelé iPhonu 12 si ji tak buď koupí zvlášť, nebo použijí svou starou. Ta bude ovšem pomalejší, neboť Apple dnes vyrábí nabíječky o výkonu 5 a 18 W. Tu nejslabší už čeká konec.

Apple iPhone 12 20W nabíječka Zdroj mr white Apple iPhone 12 20W nabíječka (Zdroj mr white)

Krok s nabíječkou je neotřelý, narozdíl od chyběících sluchátek si zatím výrobci netroufli nepřibalit zařízení, bez kterého telefon nemůže fungovat. Zlé jazyky kdysi tvrdily, že další iPhone už nebude mít ani nabíjecí port a když se vybije, prostě si koupíte nový.

CS24

Cchete u nového iPhonu 12 nabíječku?

Apple představil iPhone 11 loni v září a stejný termín se nabízí i letos. Nová generace pPravděpodobně kompletně přejde na displeje typu OLED a nebude chybět ani kompaktní model s 5,4" velikostí. Ten mohou uživatelé Androidu jen závidět.

zdroj: Macrumors

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.