Hlavní navigace

Apple chce "konkurovat" Ultrabookům, chystá levný MacBook Air

8. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tenké a přesto dostatečně výkonné laptopy zvané Ultrabooky se ukázaly být správnou cestou. Přestože již za 20 000 Kč lze pořídít kvalitní model, jejich cena stále řadu uživatelů odrazuje. Ještě v tomto roce má však nastat jejich velké zlevnění a současně se na trhu objeví nové modely s větší úhlopříčkou.

Výrobci prý chystají také ještě levnější plastové modely, čímž ale původní dobrý nápad Intelu docela kazí. Naopak námi chtěného Ultrabooku s numerickým blokem, pořádným rozlišením a bez optické mechaniky se opět zřejmě nedočkáme.

To hlavní ale je, jak zareaguje Apple. S příchodem nové generace MacBooku Air na platformě Ivy Bridge totiž přijde (podle serveru Digitimes) s levnou verzí Airu, kterou chce levným Ultrabookům konkurovat. Už na podzim by se mohl prodávat Air za 799 USD (kolem 18 000 Kč), což je o pětinu méně, než stojí současný nejlevnější 11" model.

airySpojení slova levný a Apple nejde příliš dohromady, a tak jsme zvědaví, jak to nakonec dopadne. Je také možné, že se za uvedenou cenu bude pouze prodávat stávající generace MacBook Airu.

 

zdroj: Digitimes

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.