Hlavní navigace

Apple chystá velké změny uvnitř iPhonu, možná přijde i čtečka otisků (galerie)

19. 5. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Od iPhonu 5S, který s největší pravděpodobností Apple představí v září, se nový vzhled nečeká. Bude mít stejné tvary a totožné rozměry jako současná generace iPhone 5. Změny se však určitě odehrají uvnitř telefonu, kde se nedočkáme jen rychlejšího procesoru či fotoaparátu s větším rozlišením. Na webu BGR.com se objevila galerie fotografií ve vysokém rozlišení, které zobrazují komponenty následujícího iPhonu. Jde především o flex kabely, které propojují jednotlivé prvky se základovou deskou.

Prohlédnout si však můžete i to, jak vypadá vibrační motorek nebo sluchátko v jablečném telefonu. Podle zdroje, který fotografie dodal, připravuje Apple v útrobách iPhonu 5S prostor pro některé komponenty, jež se ve stávající generaci nevyskytují. Intenzivně se hovoří například o čtečce dotyků prstů, která by mohla být hlavní novinkou připravovaného smartphonu. Ostatně minulý rok si Apple za 350 mil. USD koupil bezpečnostní firmu AuthenTec, která se skenováním otisků zabývá.

Kromě toho se mezi komponentami na fotografiích objevili i nové šuplíky pro nanoSIM. Ty mají prakticky stejné tvary (i když se nepatrně liší), důležitější jsou však barvy. Jeden je totiž ve zlaté barvě, která se na iPhonech zatím neobjevila.  Uvidíme, zda se objeví nové barvy u prémiových iPhonů, nebo tento šuplík na SIM kartu pochází z levnějšího plastového modelu, se kterým se rovněž počítá.

Zdroj: BGR.com

Byl pro vás článek přínosný?