Hlavní navigace

Apple končí s prodejem v EU, od 1. března si Mac Pro nekoupíte

1. 2. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Původně jsem za touto zprávou očekával spor o ochrannou známku Mac se společností McDonalds, jenže není prvního apríla, ale prvního února. A skutečnost je ještě mnohem zajímavější.

Společnost Apple totiž přestane kvůli hloupým normám Evropské unie prodávat Mac Pro na celém území EU a ve čtyřech dalších státech hospodářského prostoru (Švýcarsko, Norsko, Island, Lichtenštejnsko). Důvodem jsou pomaluotáčkové ventilátory, jež jsou prý nedostatečně chráněny před prsty uživatelů.

 

As of March 1, 2013, Apple will no longer sell Mac Pro in EU, EU candidate and EFTA countries because these systems are not compliant with Amendment 1 of regulation IEC 60950-1, Second Edition which becomes effective on this date. Apple resellers can continue to sell any remaining inventory of Mac Pro after March 1.

Nová vyhláška EU vyžaduje pouze takové ventilátory, ke kterým nemá uživatel přístup a nehrozí zranění nenechavého prstu. Stejná vyhláška taky pravděpodobně vyžaduje okurku v každém hamburgeru.

„Viděl jsem tisíce urvanejch prstů, evropské moře je jich plný.“ – Quint, Čelisti

MMF24

Nařízení vstupuje v platnost 1. března 2013, poté se mohou doprodávat již jen skladové zásoby. Apple ale již teď pracuje na novém Macu Pro, který by měl standard EU splňovat. Také nebude obsahovat žádné 60W žárovky.

zdroj: MacRumors

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.