Hlavní navigace

Apple prodal už 1,2 miliardy iPhonů. Firma má v hotovosti přes 260 mld. dolarů

Sdílet

Zdroj: Redakce

Cupertinská společnost zažila další úspěšné čtvrtletí. V třetím fiskálním kvartálu 2017 utržila 45,4 miliardy dolarů a skončila s čistým ziskem 8,7 miliardy. V prvním případě jde o 7% a ve druhém o 11% meziroční nárůst. Firma drží v hotovosti 261,5 miliardy dolarů.

Kromě Číny se jí dařilo růst ve všech regionech a dařilo se ji i ve všech kategoriích produktů. Během čtvrtletí prodal 41 milionů iPhonů (3% růst), 4,3 milionu Maců (7% růst) a 11,4 milionu iPadů (2% růst). Tablety rostly poprvé za tři roky. Jistě tomu pomohl nový levný iPad i další generace iPadu Pro.

Co se týče služeb, ty už v příjmech překročily tablety i počítače. Applu během tří měsíců vynesly 7,3 miliardy dolarů, o 22 % více než před rokem. Do služeb se řadí iTunes, App Store nebo Apple Pay.

CS24

Růst 23 % zaznamenal také prodej ostatních produktů, jako jsou příslušenství, Apple TV, Watch, iPady či Beats. Přesnější čísla Apple nesdělil. Víme však, že Watch se meziročně prodalo o polovinu více a Apple je díky tomu největším výrobcem chytrých hodinek.

Od nadcházejícího čtvrtletí Apple očekává tržby mezi 49 a 52 miliardami dolarů, což mimo jiné značí, že nové iPhony se začnou prodávat až v tom přespříštím.

Byl pro vás článek přínosný?