Hlavní navigace

Apple prý ukončí výrobu iPhonu 5. Tím by se potvrdila existence levných iPhonů

26. 7. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Korejský web ETNews.com přišel se zprávou, že Apple na podzim přestane vyrábět iPhony 5. Pokud by se informace potvrdila, je to další důkaz o existenci levnějších plastových iPhonů. Dosud totiž Apple spolu s novou generací prodával i dva starší modely za sníženou cenu. Aktuálně tak kromě iPhonu 5 koupíte i telefony 4S a 4.

Na podzim dorazí iPhone 5S, jenže „pětka“ je stále natolik dobrý přístroj, že by Apple mohl kanibalizovat sám sebe. Od iPhonu 5S totiž neočekáváme tolik novinek, aby to lidi motivovalo k nákupu nového mobilu. Fyzikální zákony už nedovolí žádné výrazné zmenšování, displej podle všeho zůstane stejný, výkon za poslední rok příliš nezměnil, a tak musíme počítat jen s menšími změnami.

Budget iPhone
Pět důvodů, proč by měl Apple uvést levný iPhone

Proto by dávalo smysl, kdyby prodával jen vylepšený 5S a k tomu pak levný přístroj s horšími vlastnosti. Teoreticky by mohl vycházet z iPodu Touch, kterému se jen přilepí telefonní modul a GPS. Prodeje iPodů jsou ostatně stále dolů. Ve druhém čtvrtletí tohoto kalendářního roku prodal Apple 4,5 milionu přehrávačů a utržil na nich 733 milionů dolarů. Jenže počet prodaných kusů se oproti prvnímu čtvrtletí propadl o 19 % a tržby dokonce o 24 %. Osobně bych se vůbec nedivil, kdyby Apple iPody Touch zrušil a nahradil právě zmíněnými levnými iPhony.

Nebudu ale dále vařit z vody. ETNews možná přidal další dílek skládanky, ale také to může být kachna. Pravdu se dozvíme někde na podzim (zřejmě v říjnu).

MMF24

 

via MacRumors

Byl pro vás článek přínosný?