Hlavní navigace

Apple TV+ je třikrát levnější než Netflix, ale má dva velké háčky

12. 9. 2019

Sdílet

Již prvního listopadu startuje nová televizní služba Apple TV+. Najednou bude dostupná ve více než stovce zemí včetně Česka a Slovenska. Apple slibuje výbornou lokalizaci, všechny pořady budou mít titulky (některé i dabing) ve 40 jazycích, nebude chybět ani zvláštní podpora pro neslyšící. České titulky na 99 % budou také, Apple už totiž přeložil trailery k prvním oznámeným pořadům.

Hned při uvedení jich bude devět. Apple namixoval dramatické, sci-fi, historické, dokumentární, animované i komediální seriály, takže by si měl vybrat každý. Předplatné bude stát 139 Kč měsíčně, v USA pět dolarů. Službu půjde využívat v rámci celé až šestičlenné rodiny, tarif nabídne maximální audiovizuální kvalitu, tedy rozlišení 4K, HDR (Dolby Vision) a zvuk v Dolby Atmos. Srovnatelná nabídka Netflixu je za 319 Kč, respektive 16 dolarů v USA. Apple TV+ bude možné vyzkoušet na sedm dní zdarma. A ti, kteří si od tohoto týdne koupí iPhone, iPad, iPod Touch, Apple TV nebo Mac, budou moci TV+ sledovat zdarma celý rok.

Apple TV+ se nebude omezovat jen na jablečné platformy, ale aplikace pro Android alespoň z počátku nebude (!). Hned ze startu aplikaci nabídnou Smart TV od Samsungu, série 2018 a novější. Později se přidají LG, Sony, Vizio, Roku a Amazon Fire TV. Kde nebude aplikace, tam bude fungovat alespoň streamování přes AirPlay 2. Na počítačích bude TV+ možné sledovat v Safari, Chromu a Firefoxu.

Sledujete Netflix?

Málo za hodně

Americká firma chce nové filmy a seriály přidávat každý měsíc. Z toho, co zatím víme, to vypadá, že v TV+ opravdu bude jen původní tvorba, nikoliv přejatý/licencovaný obsah. To už pak cena nevypadá tak dobře. Netflix je sice až třikrát dražší, ale má 100× až 1000× více obsahu. Za 129 Kč je i bohaté a plně lokalizované HBO Go. Disney+ bude stát podobně a také nabídne mraky filmů a seriálů.

PS: Z vyjádření Applu vyplývá, že u většiny seriálů vyjdou první tři epizody najednou a další budou zveřejňovány v týdenních intervalech. U některých ale vyjde celá série najednou.

CS24

Zdroj: Apple

Byl pro vás článek přínosný?