Hlavní navigace

Astrohaus představil psací stroj pro 21. století, cena je ale astronomická

26. 2. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jestli trpíte sentimentem nebo jen hledáte psací stroj pro jednadvacáté století (a počítač vám z nějakého důvodu nevyhovuje), možná jste se konečně dočkali. Jmenuje se Freewrite a stojí za ní společnost Astrohaus.

Moderní psací stroj se skládá z e-ink displeje a pohodlné klávesnice s mechanickými spínači Cherry MX. Díky nenáročnému displeji výrobce udává až měsíční výdrž a to i přes přítomnost Wi-Fi modulu. Jako správný moderní psací stroj totiž umí vaše myšlenky a díla synchronizovat do cloudových úložišť. Astrohaus slibuje plnou podporu Dropboxu, Evernotu a Disku od Googlu, další by ale měli časem rychle přibýt.

Astrohaus představil psací stroj pro 21. století, cena je ale astronomická | Zdroj: Engadget

Celý nápad ale z velké části zabíjí cena. Schválně se zkuste zamyslet, kolik by taková anomálie mohla stát. A teď svůj tip porovnejte se skutečnou cenovkou, která se pohybuje těsně pod hranicí třinácti tisíc korun českých. Osobně si nedovedu představit nikoho, kdo by byl ochotný do podobného nápadu tolik peněz investovat, na světě se ale určitě pár nadšenců najde. Těžko však říct, jestli jich bude dost na to, aby celý koncept další pár let přežil.

 

Zdroj: Engadget

Byl pro vás článek přínosný?